nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El prestigiós arquitecte Rafael Moneo dissenyarà el futur auditori de Pollença

Ajuntament i Govern tanquen l'acord per finançar l'obra valorada en 8.300.000 euros

85126
Jaume Matas es desplaçà expressament fins a Pollença per tancar l'acord de finançament de l'auditori amb l'Ajuntament.
El prestigiós arquitecte de Navarra Rafael Moneo serà definitivament l'autor del projecte del futur auditori de la localitat de Pollença, un edifici que sortirà a licitació abans de final d'any amb una capacitat per acollir vuit-cents espectadors.

Després de més d'un any de negociacions, l'Ajuntament de Pollença i el Govern de les Illes Balears tancaren ahir un acord per al finançament d'aquesta obra que suposarà una despesa de 8.300.000 euros dels quals l'Ajuntament de Pollença n'aportarà 1.800.000 mil euros mentre que la resta serà a càrrec del Govern de les Illes Balears amb una subvenció de tres milions d'euros del consorci per la desestacionalització turística i una altra aportació que la seva fórmula està encara per determinar.

El president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, es desplaçà ahir expressament a Pollença per tancar l'acord amb una reunió a porta tancada amb el batle, Joan Cerdà (UM), el tinent de batle, Bartomeu Cifre (PP) i bona part dels regidors de l'Ajuntament de Pollença. La construcció d'un auditori a Pollença era un dels compromisos que adquirí el president Jaume Matas quan firmà el pacte per a la governabilitat municipal amb el batle de Pollença Joan Cerdà després de les darreres eleccions municipals.

El Govern concedí inicialment una subvenció de tres milions d'euros a l'Ajuntament per executar aquesta obra però la possibilitat que el prestigiós arquitecte dissenyés l'auditori, també denominat centre multifuncional de Pollença, obrí tot un procés de negociacions a la recerca del finançament necessari per fer realitat l'obra.

El primer esborrany que presentà Moneo a l'Ajuntament de Pollença estava valorat en nou milions d'euros, una xifra inassumible per a les arques municipals tenint en compte que la subvenció del Govern era de només 3 milions d'euros. Així, Ajuntament i Govern obriren negociacions amb Moneo per tal de rebaixar el projecte inicial. Rafael Moneo presentà un segon projecte valorat en 8.300.000 euros que serà el que s'executarà.

Ni el batle Joan Cerdà, ni el president del Govern, Jaume Matas, volgueren ahir revelar quina serà l'estètica del nou auditori. «Perquè possiblement el destrossaríem, digué Jaume Matas que anuncià que la idea és que el mateix Moneo es desplaci pròximament a Pollença per firmar el contracte i explicar com serà l'edifici del futur auditori.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.