muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Lluita per pujar al cim del pi de Sant Antoni

La festa pollencina més perillosa se celebrà sense incidents greus i amb retard respecte altres anys

Pocs pobles viuen tan intensament les seves festes com ho fan els pollencins. Això ho aprecien no tan sol els mateixos pollencins sinó també els milers de persones que gaudeixin amb cada una de les seves tradicions, ja sigui la pujada del pi de Sant Antoni o els populars Moros i Cristians.

La festa del pi de Sant Antoni destaca entre la resta per ser la més perillosa de les festes que se celebren a Pollença i és que no és la primera vegada que el carro amb al qual els joves traslladen el pi de Sant Antoni des de la finca de Ternelles fins a la plaça Vella, deixa ferit a qualcú. Per sort no va ser així ahir i la festa acabà sense incidents greus.

La festa recuperà ahir el seu recorregut tradicional a petició dels protagonistes de la festa, els joves de Pollença, un poble que li costa apartar-se de la tradició. Després de posar llambordes ja fa uns anys a una part del centre antic del poble, l'anterior Consistori decidí variar lleugerament el recorregut en carro estirant del pi des de Ternelles a Pollença però el nou Consistori volgué donar ahir una segona oportunitat a la festa i provà si a l'alçada del bar Moixet, en tocar les primeres pedres el sòl aguantava o si es rompia. Finalment les pedres suportaren el pes del carro i pogueren continuar des d'allà el seu antic recorregut fins al Capitol on agafaren el pi per introduir-lo a la plaça Vella.

Heroi local
Una vegada a la plaça Vella comença l'eterna brega per veure qui arriba primer a la punta del pi per agafar el gall que hi ha dalt. Aquest treball no és fàcil i habitualment els joves empren més d'una hora i és que primer s'ha d'assecar al màxim el pi, ensabonat especialment per a l'ocasió i això no basta, encara falta l'escalada de més de 20 metres d'alçada.

Avui encara es pot veure a la plaça Vella de Pollença el pi de Sant Antoni com a record d'una festa que marca a més l'inici de tot el calendari festiu de Pollença i és que el pi de Sant Antoni és tot un símbol al poble. El jove que aconsegueix pujar fins a dalt és tot un heroi local i la fusta de l'arbre servirà d'aquí uns mesos per construir les espases que duran els moros i cristians en la seva espectacular brega de l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.