algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.12°

Presenten la tercera edició dels premis Buero Vallejo de Teatre

A les Balears es premiarà que la peça presentada sigui en català

El director general de Política Lingüística del Govern balear, Miquel Melià, al costat dels representants de l'empresa Cobega, Ferran Martín i Gabriel Mulet, i de la delegada del Ministeri d'Educació a les Illes, Mercè Amer, va presentar ahir la tercera edició dels premis Buero Vallejo de Teatre Jove.

Aquesta iniciativa de l'empresa Cobega, embotelladora de Coca Cola, que compta amb el suport de les administracions estatal i autonòmica, intenta apropar el teatre als joves d'entre 14 i 21 anys convidant-los a representar les seves pròpies obres en una competició que es divideix en dues fases. La primera es realitza en l'àmbit autonòmic.

Els representants balears que vulguin participar en aquesta iniciativa hauran de presentar un enregistrament casolà d'una obra, ja sigui pròpia o d'un text ja existent, abans de dia 25 de febrer a l'apartat de correus 37081, 28080 de Madrid.

Els guanyadors autonòmics escenificaran la seva obra en un teatre de Palma i serà gravada per un equip professional. Cada un dels membres del grup rebrà una còpia de la cinta.

Els guanyadors a nivell autonòmic passaran a la segona fase, l'estatal, que es desenvoluparà entre el 8 i el 31 de maig i que gaudirà d'un jurat compost per, entre d'altres, actors, periodistes i directors com Blanca Portillo, Anabel Alonso, Mario Gas, Lola Herrera i Antonio Gala.

Els tres finalistes del certamen seran convidats a representar les seves obres en un teatre de Madrid i a assistir durant cinc dies a un dels festivals de teatre que es fan arreu de l'Estat. Podran participar en el certamen que organitza l'empresa embotelladora de Coca-Cola grups de teatre de centres escolars i de centres culturals.

S'hi poden presentar obres en totes les llengües, però es premiarà especialment, en el cas de les Balears, les peces que siguin escrites en llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.