cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Els llibres es fusionen amb l'art en una mostra a la Misericòrdia

L'exposició ha estat realitzada pels alumnes de l'Escola de Disseny


Si la fusió entre els gèneres literaris és de cada vegada una realitat més palpable, la fusió entre les arts és una evidència a la mostra Cuinar llibres que es pot veure des d'ahir vespre a la sala d'exposicions de la Misericòrdia. El projecte, nascut a parts iguals entre Illa de Llibres i l'Escola Superior de Disseny, mostra els treballs que han fet els alumnes en els darrers temps i que en bona part corresponen a treballs i projectes desenvolupats a la mateixa escola de disseny.

La intenció de la mostra és ensenyar aquests treballs al gran públic, però a la vegada servir d'incentiu per a futurs estudiants i de promoció a aquest departament de l'escola. També vol ser una primera oportunitat per a aquests alumnes d'exposar els seus treballs, una mescla de llibres d'artista, prototips i peces d'art en aquest format.

«El que volem mostrar és tot el que es pot fer amb el format de llibre, rompre totes les concepcions convencionals i mostrar el nostre treball», assegura Francesca Quetglas, una de les alumnes que té exposat el seu llibre a la mostra.

L'objectiu està aconseguit, perquè a la sala de la Misericòrdia es poden veure volums de gran mida que freguen l'escultura; peces que serveixen de suport per a gravats realitzats amb tècniques antigues; llibres que fan de la seva tridimensionalitat la raó de ser i es converteixen en escultures i instal·lacions i llenguatges més innovadors i moderns que converteixen l'objecte en peces per encabir en una bossa amb cremallera. Els professors que acompanyaren els alumnes a la presentació explicaren que «un dels valors afegits que tenen aquestes obres és que des de la seva concepció intel·lectual fins al resultat final han estat preparats i concebuts en tot moment per l'alumne, que han estat els creadors totals d'aquesta obra».

El director insular de Cultura, Guillem Ginard, va explicar que «per a la institució és molt important que Illa de Llibres i l'Escola Superior de Disseny hagin arribat a aquest acord per fer aquesta exposició, perquè la nostra intenció és donar les màximes facilitats que puguem als joves creadors. A més a més, és molt important mostrar la bellesa del llibre per si mateix, com una eina de creació cultural entre arts».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.