nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

L'Acampallengua 2005 bat tots els rècords de participació

L'edició de Porreres tanca les seves portes amb un arròs brut col·lectiu després d'una nit de rock

89084
Els Lax'N'Busto varen aconseguir un gran èxit en la seva actuació. Fotos: CURRO VIERA.


Confirmat. L'edició 2005 de l'Acampallengua que organitzen els Joves de Mallorca per la Llengua ha batut tots els seus rècords de participació i un total de 18.000 persones varen donar suport a la convocatòria, que va transformar per dos dies el poble de Porreres.

Miquel Àngel Contreras, portaveu dels Joves de Mallorca per la Llengua, va explicar que «l'èxit de convocatòria ha estat molt important i serveix per mostrar al Govern que hi ha molta de gent que està en contra de la seva política en matèria lingüística. També ha quedat molt clar que hi ha devuit mil persones que estan demanant que IB3 emeti la seva programació totalment en català».

A més a més, el portaveu dels Joves de Mallorca per la Llengua va explicar que «la col·laboració del poble de Porreres ha estat del tot fonamental per poder desenvolupar aquest Acampallengua. Nosaltres ja havíem triat Porreres per la qualitat de les seves infraestructures i el suport que ens oferia l'Ajuntament, però després ha resultat que la gent s'ha bolcat de manera extraordinària amb nosaltres».

Voluntaris
Tant és així que dels 200 voluntaris que han estat vetlant perquè tot funcionàs a la perfecció, una vuitantena eren de Porreres.

La nit de dissabte se celebrà un correfoc per donar pas a un dels moments més esperats de tot l'Acampallengua, i possiblement el seu acte central: fou el gran concert de rock, que a més a més va comptar amb el mèrit afegit de tenir grups representants de Catalunya, València i Mallorca.

Els vilers d'Es Reboster varen ser els encarregats d'obrir foc i varen destacar de manera especial per les veus femenines de la formació, que està començant a fer-se un nom en el panorama de la música illenca després d'haver guanyat el premi de músics joves.

Després de la seva actuació el relleu va ser pres pels Antònia Font, una de les bandes que ha substituït les clàssiques del rock en català i que s'ha consolidat, gràcies a Taxi, com una de les formacions més aclamades.

Amb una vinculació especial amb els Joves de Mallorca, foren els temes d'aquest darrer treball els que anaren desgranant a poc a poc, però sense deixar d'escolar-hi peces dels seus Antònia Font, A Rússia i Alegria, els tres treballs anteriors de la formació.

Un dels moments més màgics de la nit va ser quan el públic assistent va corejar amb els membres de la banda el tema Viure sense tu, que per molts s'ha convertit en una de les referències inevitables del grup i per altres, en tot un himne generacional.

A la una de la nit, amb el públic ben engrescat, els valencians d'Obrint Pas varen pujar sobre l'escenari i el convertiren en una reivindicació constant feta amb ritme d'ska, un estil que dominen i que s'adiu molt per encaixar amb el missatge que proclamaven els valencians i que va entusiasmar tota la gent.

Tant és així, que tothom en va demanar més i els va tenir fins a les 02.30 hores damunt l'escenari. I després varen aparèixer els caps de cartell, els veterans i incombustibles Lax'N'Busto, que demostraren que per a ells no passen els anys i que el bon rock mai no mor. Els del Vendrell varen repassar la seva llarga trajectòria interpretant els temes del seu compacte Amb tu, enregistrat en directe. Els temes de sempre semblava d'aquesta manera que estaven creats per a l'ocasió, i ho agraïren les més de nou mil persones que en aquell moment estaven presenciant la seva actuació. I és que els Lax'N'Busto, al llarg de la seva trajectòria, han sabut combinar els gustos de moltes de generacions que han crescut escoltant música en català.

El concert es va perllongar al parc de n'Hereveta fins a les 05.45 del matí. El grup Oprimits va ser l'encarregat de tancar plaça amb les seves cançons, que ja varen ser seguides per un nombre menor d'espectadors.

La resta del programa
Malgrat el fet que el concert de rock acabàs molt tard, la jornada d'ahir va transcórrer amb normalitat i no es va haver de suspendre cap mena d'activitat. El dia va arrencar amb ioga i aeròbic i continuà amb excursions pel terme de Porreres, exhibició de patinatge amb monopatí i exhibició de capoeira.

A l'Espai UIB es varen pronunciar dues conferències: La diversitat lingüística dins la nova Europa amb Johan Häggman i Institucions públiques i llengua catalana amb Gabriel Bibiloni.

L'Acampallengua també va comptar amb la col·laboració dels Castellers de Mallorca, que varen oferir una petita actuació, i prosseguí amb una ballada popular en la qual varen participar Aires de Monti-sion, S'Estol Porrerenc i Música Nostra.

Al migdia es va tancar l'edició de l'Acampallengua més exitós amb un dinar d'arròs brut que va tenir com a escenari l'escola nova de Porreres.

Ara només queda un repte sobre la taula, aconseguir que l'any que ve l'Acampallengua encara vagi a més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.