nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Llicència per convertir-se en artesans

Els escolars de Capdepera participaren en els tallers amb motiu del Mercat Medieval

Capdepera ha entrat un any més en el passat. Aquest cap de setmana ofereix a veïns i visitants la possibilitat d'un viatge a l'època medieval. Ahir al matí ja es començaven a sentir les flaires que evocaven el temps de dames i cavallers. Els carrers del centre antic es convertiren en tallers artesans i s'obriren per als escolars del municipi.

Durant tota la jornada els alumnes varen poder convertir-se en aprenents de mestres artesans. L'objectiu primordial fou que els nins observassin i practicassin oficis que avui en dia ja no es realitzen perquè les màquines gairebé han substituït la feina de les persones. I és que un temps els infants començaven a treballar amb son pare i de mica en mica aprenien l'ofici.

Així, els joves varen veure i valorar el procés de producció d'articles artesanals i amb especial atenció el tema de l'obra de palma, ja que enguany se celebra a Capdepera l'any de la llata. Comprovaren de prop com s'utilitzen les eines dels artesans confeccionades amb materials naturals, de fibres naturals, pedra i metall entre d'altres.

La plaça del Sitjar va acollir un taller obert circense on dos experts malabaristes mostraren als visitants les disciplines del circ. Plats xinesos, pilotes gegantines i saltadores, anelles i maces a l'abast de tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.