nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Dolça Mulet i el PSM discuteixen al ple per la «no renovació» de Sureda

La consellera demostra amb informes que la decisió «fou d'acord amb la legalitat»

94232
La Casa Museu Llorenç Villalonga.


Cases museu, política cultural, Caterina Sureda... el ple del Consell de Mallorca va viure en les seves hores finals un intens debat sobre la política cultural que es va centrar de manera essencial en la Casa Museu Llorenç Villalonga.

La consellera Dolça Mulet va respondre a una interpel·lació del PSM i a una pregunta oral del PSIB sobre el tema i va explicar que «en el cas de Catalina Sureda en cap cas no hi ha hagut cap mena de destitució, sinó una finalització de contracte» i que totes les actuacions «s'han seguit d'acord a l'ordre i a la legalitat establerta».

Dolça Mulet va recordar que la presència de Gemma Pascual al capdavant de la casa museu «és temporal fins que el Patronat decideixi a través del concurs qui serà la nova persona que ocuparà aquest càrrec». Per això mateix es redactaran unes bases al proper Patronat de la Casa Museu, que serà convocat «tot d'una que estiguin enllestits uns informes que hi ha encarregats».

La consellera del PSM, Bàrbara Bujosa, va explicar en el seu torn que «Sureda va accedir al seu càrrec per un concurs oposició i no per ser un càrrec de confiança de ningú» i li va recordar que «és funció del patronat destituir la directora, i en cap cas no és de la vicepresidenta del Consell», a la vegada que va recordar que «aquesta casa museu ja tenia un nom molt important dels Països Catalans, que té molt de mèrit i que vostè no li ha fet gens de cas a les 699 adhesions aconseguides i als nombrosos articles d'opinió escrits a favor de la continuïtat de la directora».

La consellera Mulet, per la seva banda, va elogiar «aquesta idea de vostès que varen tenir amb les cases museu els ho he d'aplaudir, és una idea extrordinària per difondre el llegat dels nostres autors i dur la vida als municipis, però ara per ara aquest projecte no és una de les nostres prioritats, entre altres coses perquè vostès no van deixar cap partida pressupostària per dotar-les i desenvolupar-les, hi ha altres coses».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.