nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

La Direcció General de Cultura tindrà 8'41 milions d'euros durant el 2005

El pressupost del departament ha augmentat un 25'7% sobre el de l'any passat


La Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears gestionarà durant l'any 2005 un total de 8.491.967 euros, un 25'7% més que durant l'any 2004, en què va gestionar un total de 6.755.976 euros. Així es desprèn de les xifres que ahir va presentar als mitjans de comunicació la responsable d'aquest departament, Catalina Sureda, que va destacar que el major increment de la partida correspon a la promoció de la cultura, amb un total de 5.611.794 euros, un 33% més que l'any anterior.

Aquesta partida és d'on provenen els doblers que permetran la presència illenca a diferents fires, com la de Teatre de Tàrrega, el Mercat de Música Viva de Vic i el Midem de Cannes; la celebració del programa Viu la cultura, que ha arribat a la sisena edició o les exposicions que es fan a la Llonja i a l'espai Ramon Llull. En aquest sentit, Sureda va avançar-ne algunes per a la casa de Cultura -Art Emergent III- i per a la Llonja -una mostra sobre la col·lecció de La Caixa; una del premi d'arquitectura de Mallorca; i una altra sobre literatura moderna a les Illes Balears. També d'aquí surten els doblers que es destinen a la participació en consorcis i la signatura de convenis amb determinades entitats.

La directora Sureda va recordar que «el pressupost s'ha elaborat de forma essencial seguint els principis competencials de la direcció, és a dir, la promoció exterior de la cultura de les Illes Balears i els intercanvis entre illes». A banda de les aportacions pressupostàries pròpies, la directora general va especificar que «a banda d'aquests recursos, els doblers del Govern balear en matèria de cultura també inclouen el refundat Institut d'Estudis Baleàrics, l'1% cultural de la CAIB, i el pressupost de l'Institut Balear d'infraestructures educatives i culturals».

L'Arxiu del Regne de Mallorca rebrà un 9'6% més de pressupost, mentre que la Biblioteca Pública de Maó i el seu arxiu disposaran de 319.498 euros per al proper exercici. Sureda també va explicar que «la reforma de l'Arxiu del Regne de Mallorca té una partida aprovada en el pressupost general de l'Estat de 601.012 euros».

L'Estat també té aprovada la partida per a les obres de reforma del Puig des Molins, d'Eivissa, que seran de 2.198.000 euros i es desenvoluparan durant un total de 14 mesos. El Govern balear també espera que es rebin 2'5 milions d'euros de l'Estat a càrrec de l'1% cultural. «Complim tots els paràmetres, es tracta d'un Bé d'Interès Cultural, de titularitat pública i complim tots els requisits perquè es pugui signar el conveni com més aviat millor».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.