nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Es Baluard acull la mostra de cine en català del festival Europfilm

Les projeccions han estat subvencionades per Política Lingüística

El Museu Es Baluard se sumarà enguany al festival de cinema Europfilm i acollirà les projeccions de la IV Mostra de Cinema en Català, patrocinada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears. Així, es projectaran les cintes L'Illa de l'holandès, Joves, Ouija, Excuses! i Tomándote. Aquestes sessions començaran el proper dia 9 i s'hi espera la presència d'alguns dels directors i actors de les diferents cintes. El director d'Europfilm, Rafael García de Loza, s'hi referí durant la presentació del festival, ahir vespre al Palau March, que acollirà també les jornades del fòrum audiovisual europeu.

García de Loza explicà que el pressupost del certamen és molt limitat -una mica superior als deu mil euros-, i que aquest serà «un dels punts que s'hauran de posar sobre la taula amb els responsables del Ministeri de Cultura amb vista a la pròxima edició». En la secció oficial competitiva s'hi podran veure les obres Estrella, Love in troughts, Frío sol de invierno, Catarsis, Gatre to Heaven, Sobre el arco iris, El domingo si Dios quiere, Cinco condiciones i Jóvenes. Totes es projectaran a AMC, Festival Park. El responsable va destacar el suport d'aquests cinemes, «precisament una empresa de capital americà que col·labora amb la projecció de cinema europeu».

Així mateix, el festival dedicarà un apartat al cinema alemany i un altre al francès, dels quals s'oferirà una mostra. Seran un cicle dedicat al director germànic Fassbinder i al director francès Rappenau. En la secció de documentals hi participaran La rosa del desierto, Dueños de nada, Los héroes nunca mueren i Salvemos el Prado. Quant a la de cinema i història, que tractarà del problema de la immigració, acollirà la projecció de les cintes En América, Flores de otro mundo, Saíd, Salvajes i Poniente.

El festival no vol descuidar tampoc la secció de curtmetratges, alguns dels quals es podran veure en diferents sessions al Museu Es Baluard. En la programació prevista hi figura Martín Panero,La guardia del ermitaño, Uno fijo, Los niños del jardín, El primer triunfo sentimental de Gonzalo Arcilla, La nevera, El desván, ¿... me quieres?, i Mesa para dos. El que ja no queda tan clar són les estrelles que es podran veure a Mallorca aquests dies. Confirmats, Unax Ugalde, Cayetana Guillén Cuervo, Blanca Marsillach, Marisa Paredes...

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.