algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Amalia Iglesias guanya el II Premi Internacional de Poesia Amorosa

Margalida Matas s'emporta el guardó al millor poema en català

El Casal Balaguer de Palma va acollir l'horabaixa d'ahir l'acte de lliurament del II Premi Internacional de Poesia Amorosa. Amalia Iglesias va guanyar el primer premi per Imán de tí; el segon va recaure en Antonio González per Dunas de Khadija mentre que el Premi Especial al millor Poema en Català va ser per a Margalida Matas per Un adéu sense rancúnia.

Cap de la redacció de la Revista de Libros de la Fundació Caixa Madrid i autora d'altres títols com Un lugar en el fuego, Amalia Iglesias destacà que «l'amor és un dels temes que travessa tota la poesia perquè constitueix, en si mateix, un antídot», va assegurar Amalia Iglesias. L'escriptora, llicenciada en Filologia Hispànica a la Universitat de Deusto, va afirmar que «la poesia necessita tot el suport que se li pugui prestar», fet pel qual certàmens com el del Cercle de Belles Arts són «necessaris», afegí.

Carlos Murciano es va encarregar d'iniciar l'acte. El poeta va recórrer en el seu discurs els versos més famosos de la literatura, citant autors com Garcilaso de la Vega, Pedro Salinas o Lope de Vega. Després, es van lliurar els premis. Les autoritats van voler destacar «l'alta participació» d'aquest segon lliurament, que ha passat de 498 a 662 participants, i que ha vist augmentada la presència d'escriptors estrangers.

Entre els assistents es trobaven Maria Antònia Munar, presidenta del CIM; Catalina Cirer, batlessa de Palma; Catalina Sureda, directora general de Cultura del Govern; Dolça Mulet, directora insular de Cultura; Antoni Garau, president del Cercle de Belles Arts i Tummy Bestard, vicepresident del Cercle, entre altres. Tots van voler recordar els esdeveniments de l'11-M.

Val a dir que en aquesta edició del Premi Internacional de Poesia Amorosa, el jurat ha estat integrat entre d'altres, per l'escriptor i degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB, Perfecto Cuadrado i la poetissa, Xisca Aguiló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.