cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

«Lucia di Lammermoor» obrirà els actes del 25è aniversari del Consell

L'obra de Donizetti, de l'Òpera de Nice, enceta també la temporada

L'òpera de Caetano Donizetti Lucia di Lammermoor obrirà el dia 23 a l'Auditòrium de Palma els actes commemoratius del 25è aniversari de la constitució del Consell de Mallorca.

En el programa hi sobresurt també un homenatge a les cent cinquanta persones que durant aquest període han estat consellers de l'organisme insular. Aquest reconeixement tindrà lloc el dia 24 coincidint amb la jornada en què Jeroni Albertí (UCD) va ser investit com a primer president del Consell, l'any 1979. L'acte, de caràcter institucional, serà al Palau Reial.

La seu del Consell també acollirà una jornada de portes obertes. Per aquest motiu s'ha editat un llibre catàleg referent a les principals obres d'art conservades a l'edifici de l'antiga Diputació de les Balears. A més, s'hi dóna compte de la seva arquitectura neogòtica, aspectes diversos del seu mobiliari i de la seva història...

Es preveu que aquesta jornada de portes obertes es pugui repetir tots els dissabtes dels mesos d'estiu. La iniciativa es dirigeix de manera especial als turistes i, per descomptat, la visita serà de franc.

Tot i emmarcar-se en les celebracions del Consell, l'estrena de Lucia di Lammermoor suposarà així mateix l'obertura de la XVIII Temporada d'Òpera del Teatre Principal. A part del dia 23, també es representarà el 25. Serà un espectacle de gran format a partir d'un llibret de Salvatore Cammarano i amb producció de l'Òpera de Nice. La direcció musical serà a càrrec de Roberto Paternostro i l'escènica, de Paul-Emile Fourny. En la representació hi intervindran el Cor de la Fundació Teatre Principal i l'Orquestra Simfònica de les Balears Ciutat de Palma.

Els solistes principals seran la soprano Valeria Esposito (Lucia), el tenor Stefano Secco (Edgardo), el baríton Luis Ledesma (Enrico) i el baix Elia Todisco (Raimondo). A més d'aquest títol de Donizetti, que s'inscriu en la tradició romàntica més ortodoxa, la temporada oferirà en gran format a final de juny el cèlebre Nabucco de Verdi.

Lucia di Lammermoor s'estrenà a Nàpols el 26 de setembre del 1835. Es basa en la novel·la escrita per Walter Scott The Bride of Lammermoor sobre un fet esdevingut a Escòcia en el segle XVII, si bé l'escriptor en canvià el final real i Donizetti el va fer encara més tràgic.

Un dels trets més remarcables d'aquesta òpera és que Donizetti hi conferí un paper molt significatiu al tenor, una circumstància gairebé insòlit fins llavors, ja que aquest membre del cor solia tenir un paper secundari. Aquesta aportació de Donizetti contribuí al creixement del tenor com a institució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.