algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Associació d'Escriptors reconeixerà Damià Pons «per la seva feina pel país»

Han creat un nou guardó que serà atorgat als mèrits durant l'entrega dels Cavall Verd

103448
Damià Pons serà el primer homenatjat per tota la seva trajectòria


L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana a les Illes Balears instaurarà en el 2004 un premi per reconèixer tota una trajectòria en defensa de la llengua i la cultura pròpies del país. Aquest guardó serà atorgat amb els premis Cavall Verd, que es donen cada any el mes d'abril i que des de fa alguns anys es dediquen a la memòria d'un escriptor. La presidenta de l'Associació, Antònia Vicens, va explicar a Diari de Balears que la primera persona que rebrà aquest guardó serà el poeta i professor de la Universitat de les Illes Balears Damià Pons. «Consideram que durant els anys que ha estat en política, i molt especialment en els que ha exercit els càrrecs de conseller insular de Cultura i conseller d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, Damià Pons ha treballat de manera eficaç i clara en benefici de la nostra cultura i molt especialment dels escriptors i de la literatura d'aquest país», explicà Vicens.

El reconeixement al poeta i professor arribarà en el decurs dels premis Cavall Verd, que enguany acollirà Algaida, integrats en les commemoracions i reconeixements a la figura de Pere Capellà (Mingo Revulgo), de qui enguany es compleixen cinquanta anys de la seva mort. «Tenim previst que com cada any la taula rodona versi sobre la figura de l'homenatjat, en aquest cas Pere Capellà, i que l'endemà del sopar d'entrega dels nostres guardons es pugui realitzar un recorregut per Algaida i pels paisatges de l'escriptor», digué la presidenta de l'entitat.

Sigui com sigui, la instauració del nou guardó continua en la línia dels darrers anys, en què la concessió dels premis dels escriptors de les Illes ha evolucionat i ha escollit els indrets de la part forana i fins i tot altres illes -com va ser en el cas d'Eivissa l'any passat- com els seus escenaris predilectes.

Un dels fets que més va subratllar Antònia Vicens per destacar el reconeixement a Damià Pons és que «no es tracta tan sols de la seva feina feta des de les institucions, sinó també del gran prestigi del seu treball intel·lectual». S'ha de recordar en aquest sentit que el professor va obtenir un dels darrers premis de la crítica Serra d'Or en la modalitat d'estudis literaris.

Damià Pons va rebre aquest guardó, un dels més prestigiosos que s'atorguen en llengua catalana, per la seva obra Entre l'afirmació individualista i la desfeta col·lectiva. Escriptors i idees a la Mallorca del primer terç del segle XX, que havia estat editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat i que recull en quinze articles els fets cabdals de la literatura mallorquina des de principis del segle XX fins a la Guerra Civil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.