nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Espiral d'embulls du a escena els poemes del disc «L'edat de plàstic»

El segon treball del grup es presenta avui a Artà i demà a Palma

La música i la poesia aniran juntes de la mà i seran les veritables protagonistes de les nits culturals d'avui i demà vespre a Artà i a Palma, de manera respectiva. Els resonsables no seran altres que els membres del grup Espirals d'Embulls, que continuen la promoció del seu segon treball discogràfic, L'edat de plàstic. Així, el Teatre d'Artà serà l'escenari on avui vespre es presenta el disc, amb un espectacle en el qual s'inclouran la dansa i la projecció de vídeos. «Per nosaltres la música no és allò més important, sinó que ho entenem tot com un projecte més extens i més ampli, com un espectacle en què la poesia té una importància fonamental», explica Joana Gomila, una de les cantants de la formació.

En canvi, demà dimarts la poesia arribarà en el seu estat més pur, com també la música. El grup participarà en el cicle organitzat per la Caixa al voltant de la poesia titulat «Poesia i»... i en aquesta ocasió explicaran la seva reacció amb la música.

Aquesta vegada serà Sebastià Alzamora qui faci una petita introducció de cada un dels poetes que els joves d'Espiral d'Embulls han musicat.

«Nosaltres teníem fins a 23 poemes musicats en el moment de fer el disc i després ens decidírem i triàrem, però la feina sempre ha estat des dels poemes i des de la poesia cap a la música, i no a la inversa. Després en parlàrem amb el nostre productor, Toni Xuclà, i va sortir aquest segon treball discogràfic, que és una mescla entre la sensibilitat i la reflexió sobre el món en què vivim», afirmà Gomila.

En aquest segon àlbum hi han inclòs poemes de Ponç Pons, Antoni Riera, Ausiàs Marc, Miquel Bauçà, David Castillo, Sebastià Sansó -membre del grup-, Ovidi Montllor, Sebastià Alzamora, Blai Bonet, Bernat Nadal, Miquel Àngel Riera i Josep Palau i Fabre.

«Nosaltres estam molt contents amb aquest treball perquè hi hem fet molta de feina, és com si haguéssim tingut un fill. El primer disc va ser molt de circumstàncies, érem molt joves i no n'hem gaudit tant; l'experiència amb aquest ha estat molt bona».

A l'àlbum hi ha col·laboracions musicals de luxe, com pot ser la de Pascal Comelade, que toca el pianet i la guitarreta en el talJa t'he vist en bicicleta; la de Toni Xuclà, amb guitarra elèctrica, guitarra de dotze cordes i guitarró; la Xavi Pallàs, amb violí elèctric, violí i ocarina; i la de Juanjo Tur, amb acordió. Totes aquestes col·laboracions són les que han aconseguit que aquest segon treball tengui un so molt més contundent i aconseguit, «més convincent, diria jo», explica Joana.

Al final el públic ha començat a respondre de manera molt favorable davant de l'àlbum i les crítiques també han estat molt positives. En definitiva, una nova manera de gaudir de la poesia puja aquests dies als escenaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.