algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

«El senyor dels anells» parlarà en català

El Govern balear subvencionarà amb un euro els espectadors que vegin la pel·lícula en aquesta llengua


Un euro menys. Això és el que costarà veure la pel·lícula El senyor dels anells. El retorn del rei en català. El director general de Política Lingüística, Miquel Melià, i l'empresari cinematogràfic Joan Salas presentaren ahir la nova iniciativa de l'Executiu autonòmic per afavorir el consum de cinema en català. Gràcies a la subvenció de la Conselleria de Cultura del Govern balear, els ciutadans de Palma podran veure aquest film un euro més barat que en castellà.

Miquel Melià va explicar que «aprofitant avui l'estrena mundial de la pel·lícula hem decidit iniciar aquesta campanya per acostar a la població el cinema en català. De moment enguany serà una experiència pilot per a Mallorca, però amb la intenció que funcioni molt bé i es pugui exportar a Eivissa i Formentera i a Menorca».

Melià va indicar que «la nostra intenció és mostrar l'eficàcia per normalitzar el català, ja no hi ha cap excusa per no anar al cine en català perquè fins i tot és més barat». Per la seva banda, l'empresari Joan Salas va assenyalar que «fa deu anys que col·laboram amb la Conselleria de Cultura i la novetat de la promoció és que afecta grans i petits, i no només els escolars».

De fet, s'ha de recordar que un total de 4.500 escolars de Menorca, 5.000 d'Eivissa i 11.000 de Mallorca han vist cinema en català en les darreres tres setmanes a un preu reduït de 2 euros per infant. La segona part d'El senyor dels anells també va poder ser vista en català als cinemes de Palma durant l'any passat. Només tres mil persones varen escollir aquesta opció i, segons explicaren tant Melià com Joan Salas, «la intenció és que amb aquesta campanya es dobli el nombre d'espectadors i puguem arribar a superar els sis mil».

S'ha de recordar que la versió en català d'El senyor dels anells només es podrà veure en el cinema del centre comercial Porto Pi, ja que només hi ha una còpia en aquesta llengua de la cinta basada en el llibre de J.R.R. Tolkien.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.