algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El rotatiu francès «Libération», il·lustrat amb obres de Tàpies

El periòdic francès Libération va ser il·lustrat dissabte passat per l'artista català Antoni Tàpies, en commemoració del seu 80è aniversari, amb pintures específicament creades per al rotatiu, entre les quals un collage en portada amb les seves inicials. Tàpies, descrit per Libération com «un dels grans artistes dels darrers 50 anys», ha fet per al gran diari d'esquerres de la premsa francesa onze il·lustracions i un alfabet particular, a dues de les quals se'ls consagra una doble pàgina a cada una.

En una entrevista inclosa al rotatiu, l'artista afirma que per elLibération «continua associat al seu creador», el filòsof existencialista Jean-Paul Sartre, algunes de les obres del qual com La nàusea i L'existencialisme és un humanisme són els seus llibres de capçalera.

Declara que quedà impressionat quan li proposaren il·lustrar la publicació, ja que «Libération per mi és un diari molt d'esquerres i un objecte molt visual. El primer m'agradava, el segon em sol·licitava». «Crec que hi ha una coherència subterrània entre aquest diari i jo, com per exemple les meves simpaties d'esquerra», comentà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.