algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Fira de Guadalajara acull una nodrida representació de Balears

Els llibres dels escriptors són a l'estand de l'Institut Ramon Llull


Mèxic comença a conèixer més la cultura i la literatura feta a les Illes Balears. Gràcies a la presència de l'estand de l'Institut Ramon Llull a la fira internacional del Llibre de Guadalajara són molts els escriptors que han aconseguit una presència a la ciutat mexicana que ni tan sols haurien somiat.

Alguns han tengut la sort de ser-hi presents ja traduïts al castellà, amb la qual cosa s'obren a un mercat potencial enorme, tota Sud-amèrica, encara que els mateixos organitzadors de la fira reconeixen que fa anys que no hi ha cap llibre arribat des de l'Estat que hagi suposat un gran boom al continent.

És el cas d'Alexandre Ballester, Miquel Costa i Llobera, Pere Rosselló Bover i Pere Morey, que hi són presents gràcies a les traduccions fetes pel propi Institut Ramon Llull. Altres autors illencs també són a Guadalajara en altres llengües gràcies a aquestes traduccions. Aquest fet ajuda que en el punt de trobada d'editors de tot el món es pugui aconseguir interessar altres empreses de diferents països del món.

Així, hi ha llibres de Baltasar Porcel en anglès i francès, Guillem Frontera, en alemany; Blai Bonet en francès, Miquel Àngel Riera en francès i Ramon Llull. A banda de les obres traduïdes gràcies als suports de l'Institut Ramon Llull, també hi ha a Guadalajara una nodrida representació de les obres editades a les Balears des de 1998.

En total hi ha 38 obres en l'estand de l'Institut, que ha estat premiat pel seu disseny i hi destaquen autors com Antoni Serra, Cavafis, Miquel Segura, Guillem d'Efak, Jean Serra, Jaume Pomar, Damià Pons, Jaume Santandreu, Àlex Volney, Lluís Maicas, Miquel Cerdà o Bernat Joan, entre molts d'altres.

S'ha de destacar aquesta presència dels escriptors illencs a la fira del llibre de Mèxic, la segona més important del món. S'ha de recordar que enguany el Quebec és el país convidat, mentre que durant el 2004 serà la cultura catalana la convidada.

Per això mateix, el proper diumenge es presentaran al públic els principals actes prevists per al 2004, un programa que només s'esbossarà perquè està previst que es tanqui en el decurs de l'any. El codirector de l'Institut, Miquel Segura, serà present en aquesta presentació i s'espera que les Balears hi tenguin una nodrida representació en el decurs del pròxim any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.