algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

L'Obra Cultural Balear du fins a Alcúdia la seva Nit de la Cultura

Serà una vetlada musical i reivindicativa de la llengua catalana

Alcúdia i el seu Auditori acolliran enguany la Nit de la Cultura de l'Obra Cultural Balear, que se celebrarà a partir de les 22.00 hores de dissabte dia 20 de desembre.

El president de l'entitat, Antoni Mir, presentà ahir al matí la vetlada acompanyat per algun dels protagonistes de la nit musical: Joan Bibiloni; Xisco Bonnín, director del Cor del Teatre Principal; i els joves membres del grup Kardspiken, com també el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer.

Antoni Mir explicà que «els premis varen néixer fa 17 anys per reconèixer persones i entitats que hagin treballat per la llengua, la cultura i el patrimoni del país». I manifetà que probablement la setmana que ve es donin a conèixer els guardonats.

La Nit de la Cultura serà retransmesa per TV3 a tot el territori de parla catalana, i via satèl·lit a tot el món. Mir també comentà que «a part d'oferir un espectacle musical de molta qualitat, volem fer una crida a l'acció a tota la gent en pro de la llengua catalana. Nosaltres convidarem totes les institucions i entitats principals de les Balears, començant pel president Matas, a assistir a l'acte i esperam que hi hagi una salutació dels nous governants de Catalunya».

La gala serà presentada per Fina Brunet i per Jaume Noguera, periodistes de Televisió de Catalunya i a nivell temàtic s'ha de ressaltar que servirà per tancar l'Any Francesc de Borja Moll i per inaugurar l'Any Costa i Llobera, «a més de reivindicar que també fa 150 anys que va néixer el poeta Joan Alcover». La llengua catalana i la seva defensa també seran ben presents en les reivindicacions que es facin durant la vetlada.

Quant a l'apartat musical, que dirigirà Antoni Parera Fons, hi participaran el Cor del Teatre Principal de Palma, per interpretar dos temes en homenatge de Moll i de Joan Alcover; el valencià Lluís Miquel, que cantarà El bunyo, una adaptació al català de Jacques Brel, a qui s'homenatja en el 25è aniversari de la mort; quatre temes de Joan Bibiloni; una actuació del grup de música popular S'Estol des Picot; Kardspiken interpretant un poema d'Alcover; i, al final, el cant de La Balanguera amb tot els grups i intèrprets.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.