algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

Antoni Maria Badia i Margarit obre el congrés dedicat a Francesc Borja Moll

El professor lloà la capacitat del filòleg d'unir en una sola persona erudició i divulgació

97686
A la imatge superior es pot veure l'arribada de Badia i Margarit a l'auditori de Sa Nostra.


Francesc de Borja Moll ja té el seu gran homenatge. Podria considerar-se que és un més dels múltiples que se li han dedicat en els darrers anys i especialment en el darrer, però aquest té un aire molt més solemne i grandiloqüent: un congrés internacional sobre la seva figura que ha estat organitzat pel departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears i que ahir comptà amb la primera aportació de luxe, la del professor Antoni Maria Badia i Margarit, que en va fer la lliçó inaugural.

El professor Margarit va dissertar sobre la dualitat entre el Francesc de Borja Moll home de ciència i l'humanista. «Ell va ser una de les poques persones que va saber combinar amb mestria aquestes dues facetes, com també va saber combinar la d'erudit i la de divulgador».

El vicepresident del congrés, Joan Mas, va explicar que amb aquesta iniciativa el departament compleix el seu compromís amb la celebració de l'Any Moll, en un esdeveniment que ha suposat la primera activitat pública de la càtedra Alcover-Moll-Villangómez, entitat sorgida a partir d'un conveni entre la Universitat de les Illes Balears i la Conselleria balear d'Eduació i Cultura.

Antoni Maria Badia i Margarit va descriure Moll com «un intel·lectual que va saber conjugar dos aspectes molt importants com són «l'erudició i la divulgació», ja que la seva capacitat d'aprofundir en el coneixement del llenguatge s'afegia a la seva habilitat per exposar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.