algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Toti Soler i Cinta Massip reten homenatge a Miquel Martí i Pol

El saló d'actes de Comissions Obreres, ple a vessar, acollí l'acte


Els acords de la guitarra de Toti Soler i la veu de Cinta Massip varen traslladar ahir fins al saló d'actes de Comissions Obreres les paraules i la poesia de Miquel Martí i Pol.

El poeta, de 74 anys, membre del PSUC i molt lligat a Comissions Obreres, segons va explicar Fina Niubó, directora de la col·lecció de Lectura Fàcil, és el protagonista de la biografia que ha editat el sindicat per divulgar la seva obra.

Aquest llibre, titulat No estem mai sols: Conèixer Miquel Martí i Po, ha estat escrit per Carme Pérez Arnau, que explicà que «maldament que he estat encotillada pel fet d'escriure un llibre en un llenguatge planer, per mi ha estat un plaer, perquè he pogut conèixer el poeta en primer lloc i per la finalitat del llibre en si mateix, que és contribuir que moltes persones passin gust de llegir i puguin conèixer el poeta, que és una persona extraordinària, que fa una poesia sincera i molt quotidiana, que parla del món que l'envolta, des de la fàbrica fins a l'amor fins al compromís pel país».

Ple a vessar
El saló d'actes de Comissions Obreres era ple a vessar de gent disposada a gaudir de la bona poesia. I és que l'espectacle de Cinta Massip i Toti Soler, titulat Si alguns mots o la veu de l'home, va aconseguir posar la pell de gallina al públic en alguns moments.

Entre els assistents hi era el secretari general de Comissions Obreres, Josep Benedicto, la diputada socialista Aina Calvo, les exregidores de Palma Lila Thomàs i Caterina Canyelles, l'escriptor Antoni Maria Thomàs o l'historiador David Ginard, entre altres.

Segons es va explicar des de Comissions Obreres, «amb aquest acte múltiple de caràcter divulgatiu, fruit del conveni de col·laboració de les Confederacions de Comissions Obreres dels territoris de parla catalana, volem reafirmar el nostre compromís amb la llengua i la cultura catalanes mitjançant l'obra d'un dels poetes més populars».

L'espectacle de Massip i Soler va suposar un repàs per la dilatada trajectòria de la poesia de Martí i Pol. Alguns dels versos que més impactaren l'auditori varen ser els corresponents a l'obra La fàbrica, mentre que alguns dels moments més emotius correspongueren a la lectura dels versos d'amor d'Estimada Marta. Al final la poesia triomfà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.