muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

«Som un gran enamorat del Pla de Mallorca molt més que de la mar»

El poeta Biel Florit acaba de publicar el llibre «Somada»


Biel Florit torna a fer del llenguatge de Sineu el gran protagonista de la seva obra poètica. Acaba de publicar Somada, l'editorial pollencina El Gall. Un recull de trenta-quatre poemes marcats per la força de sempre del sineuer i d'un català ben empeltat de terra i sentiments. Les composicions del col·laborador de Diari de Balears seran presentades en breu a Palma a Es Pinzell i a l'Ajuntament de Sineu pel poeta Jaume Pomar.

-En aquesta nova obra vostra se us nota més emprenyat que de costum...
-Sí. El poemari el vaig escriure l'any passat i el meu emprenyament no és deu als resultats del 25 de maig. Serà que m'estic fent vell i en contra de la previsió em passa el revés, que em torn més poc permissiu amb moltes de coses.

-Una vegada més el vostre llenguatge, el lèxic del camp hi és present. És una reivindicació?
-No. Jo parl així, no és un mèrit, jo vaig aprendre a parlar d'aquesta manera, en català de Sineu. Molts d'escriptors de la meva generació i els més joves empren un bon català molt proper a l'estàndard, però jo el vaig aprendre d'una altra manera. No té molt de mèrit, però si serveix per donar testimoni bé estarà. És una cosa que em passa, que pel carrer la gent m'atura i em diu que li agraden els articles o la poesia perquè parl apropats a ells.

-A banda de diferents temàtiques sempre presents en la vostra obra en aquesta hi subjau una forta rebel·lió contra la por...
-Sí. El llibre és una forta rebel·lió contra la por. La gent cagada fa por i també les dobles morals. De cada vegada la gent xerra menys i tornam als anys cinquanta, quan mon pare em fotia unes bones pessigades per parlar de determinades coses. Estam tornant a la por que es duia aferrada al moll dels ossos i es respira al carrer.

-També hi ha un profund amor per Mallorca...
-Si no estimam casa nostra ja no ens queda res. Jo som un enamorat del Pla de Mallorca, molt més que de la mar. Jo tenc el cor a Sineu i una branca a Cala Gamba, perquè així mateix ja fa trenta anys que hi visc i són molts d'anys. Però, a mi cada vegada que em demanen d'on som els hi dic que som de Sineu, perquè és on vaig néixer i on ho vaig aprendre quasi tot.

-I heu triat un presentador de luxe.
-Sí, vaig parlar amb Jaume i en un moment ens vàrem entendre i ho arreglàrem tot.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.