algo de nubes
  • Màx: 16.94°
  • Mín: 7.61°
16°

«'L'escriptora de best sellers' és una petita gran obra de realisme fictici»

Miquel Àngel Vidal presentà el llibre premiat amb el Vila de Teulada

P.G.Palma.
El batec de la fosca (Quaderns Crema) significà la seva entrada al món de la literatura. L'escriptora de best sellers (Bromera) ha estat la seva consagració. Miquel Àngel Vidal presentà ahir vespre al seu entorn d'amics íntims i familiars de Son Sardina l'obra que li valgué el premi Vila de Teulada 2002, una novel·la d'intriga en la qual Vidal reflexiona sobre tot el que un és capaç de fer mogut per l'ambició, mogut pel desig de «reflectir l'ànima humana».

Orgullós de presentar el seu llibre al Col·legi Públic Maria Antònia Salvà de Palma, Vidal va estar acompanyat a la taula per l'historiador Antoni Marimón. Ambdós escoltaren amb interès en la veu d'Andreu Bonet el missatge que l'escriptor Joan Guasp -absent per motius personals- volgué fer arribar.

Guasp afirmava a la nota que «L'escriptora de best sellers, en el sentit qualitatiu, literari i artístic, és una petita gran obra de realisme fictici», que deixa veure que es tracta d'un llibre «documentat» i elaborat «estructuralment».

Entre els innumerables afalags que l'escriptor dedicà al seu amic Vidal, l'autor destacà la brillant trama, «una història més intel·lectual que física» que presenta «la necessària dosi d'intriga, sense caure en exhuberàncies gratuïtes» innecessàries. Així mateix, Joan Guasp agraí el fet que Vidal hagués expressat els seus sentiments «en la nostra estimada llengua catalana» perquè «és així que aconseguirem mantenir viva la flama de la nostra pròpia identitat i de la nostra pròpia cultura».

L'historiador Antoni Marimón prengué la paraula per destacar, com ho havia afirmat Guasp al seu comunicat, que L'escriptora de best sellers «té un argument, una narració que condueix el desenvolupament de la història» tal com succeeix en la seva disciplina.

Marimón també va fer notar un altre aspecte del llibre de Vidal. «Canvia el registre notablement respecte a la seva primera novel·la, molt més intimista, per introduir molts més factors», com l'erotisme, i encoratjà Vidal a continuar «en aquesta línia d'acció».

Vidal agraïa els «elogis magnificats» dels amics i confirmava que el seu llibre barreja gèneres com «el psicològic i la novel·la negra» per aconseguir reflectir «l'ànima humana» amb una protagonista totalment antagònica a la que presentava al seu primer llibre. Una breu lectura del primer episodi serví com aperitiu al públic, que s'endugué el llibre sota el braç per continuar a casa la lectura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.