cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.15°

Noves excavacions a Pollentia revelaran la superfície de la plaça

34 universitaris tracten d'aconseguir un lloc en el curs d'Arqueologia

Els experts i estudiants que cada estiu treballen en el recinte arqueològic de Pollentia, a Alcúdia, continuaran excavant aquest any el Fòrum per tractar de determinar quina és la superfície exacta que ocupa la plaça. Encara que els límits cap al nord i l'oest estan clars, falta determinar la seva extensió cap al sud i l'est.

La directora de les excavacions i del curs d'Arqueologia, Margalida Orfila, va indicar: «Sembla que aquest any arribarem a saber l'amplitud i si és així en principi ens equivocarem poc a determinar la llargada».

Els arqueòlegs seguiran a més treballant en la zona del teatre «de cara que en 2004 puguem sortir de la ciutat per seguir treballant en altres elements que depenen d'ella», va explicar Orfila, confirmant així les dades com les que apareixen en el tractat que Damià Cerdà va realitzar sobre el traçat hipotètic de l'aqüeducte de Ternelles fins Alcúdia.

Divendres 13 de juny es tancà el termini d'inscripcions per participar en el Curs d'Arqueologia de Pollentia. En aquesta ocasió l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament ha tramitat 34 sol·licituds, encara que només s'ofereixen 20 places.

Entre els prescrits hi ha alumnes d'una dotzena d'universitats espanyoles, entre elles la UIB i les universitats de Barcelona, Granada, Salamanca, Extremadura o Valladolid. Ara, la directora de les excavacions i del curs, Margalida Orfila, estarà acompanyada de dos codirectors, Miquel Àngel Cau (de l'Autònoma de Barcelona) i Ester Chavez, de La Laguna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.