algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Fernando Trueba gravarà el concert de Bebo Valdés i «el Cigala» a Costa Nord

La cadena de televisió m7 aportarà el seu equip humà i tècnic per realitzar el projecte

66386
Bebo Valdés i Diego «el Cigala» durant la gravació del seu disc conjunt, «Lágrimas negras».


Dos dies per deixar constància del directe de Bebo Valdés i Diego el Cigala. Fernando Trueba filmarà els pròxims 21 i 22 de juny el concert que els dos músics realitzaran a Costa Nord de Valldemossa, un recital en el qual presentaran el seu àlbum conjunt, Lágrimas negras. L'equip tècnic i humà d'm7 s'encarregarà de l'enregistrament. «El primer dia hi haurà el públic i, el segon, només tindrem les càmeres», va afirmar Trueba. Amb els diferents plans es realitzarà un muntatge final que donarà pas a un DVD, que s'emetrà per m7.

«No tan sols s'hi mostrarà el nou disc: tant Bebo com el Cigala tocaran cançons inèdites a part d'altres del seu repertori», explicà el director. En tot cas, els temes de Lágrimas negras seran els protagonistes del concert. «L'àlbum té un to elegant i íntim i, per això, el seu equivalent visual haurà d'incloure aquests dos elements». La manera de rodar-ho, «en blanc i negre», i la «il·luminació» seran les claus per aconseguir «un enregistrament també íntim».

El marc triat s'adequa igualment a les intencions del realitzador perquè «no és ni massa gros ni massa petit». «Si el projecte surt bé, estaria bé poder filmar un concert tots els anys al mateix escenari».

Amb Lágrimas negras, Trueba torna aquest pic a Mallorca unint el jazz llatí i el flamenc. «No he fet cap experiment nou: tan sols he ajuntat una família que s'havia separat». A més, «tant a Bebo com al Cigala els entusiasma la idea de poder tocar junts».

Segons el realitzador, el Cigala és «un fenomen, un cantant capaç de comunicar un caramull de sensacions a través d'una veu perfecta». I Valdés, «el músic cubà viu més gran i el més complet». Arranjador, compositor, coneixedor dels sons tradicionals cubans i expert en jazz, «la nostra relació va significar un enamorament sobtat». Entre altres projectes, Trueba té a la reserva «un guió amb Juan Marsé, un parell de textos propis, un film de dibuixos animats, redescobrir la música brasilera i promocionar un director novell». Molta de feina ja que, segons confessa, «sempre faig més del que puc fer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.