nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Verdi centrarà el concert de la Simfònica amb Carlos Almaguer

L'Orquestra Simfònica de les Balears «Ciutat de Palma» ofereix avui vespre a l'Auditòrium de Palma el seu sisè concert de la temporada. El programa se centrarà en les òperes més conegudes de Verdi i tindrà la participació del baríton Carlos Almaguer, que substitueix Joan Pons, el qual no pot cantar per malaltia. El director serà el noviorquès Kamal Khan, que substitueix així per un concert el director titular de l'orquestra, Edmon Colomer.

«Verdi tenia veu de baríton i, per això, va dotar d'una gran humanitat els papers destinats a aquesta veu», va assegurar Khan. Per aquest motiu, les àries reflectiran «tots els matisos dels barítons del compositor», segons Almaguer. Es podran escoltar fragments de Nabucco, Otello, Un ballo in maschera, Il Trovatore i Rigoletto, a més de peces instrumentals de Macbeth, La força del destí i La Traviata. Hi afegim obres simfòniques per fer més rodona la vetlada».

Segons Khan, per dirigir una orquestra no es pot separar «la tècnica del coneixement de la tradició: és necessari conèixer la història, què succeïa mentre vivia el compositor», afegí el director, un vell conegut de la Simfònica, ja que l'ha dirigida en altres ocasions. A més, durant un concert «hi ha d'haver química entre el solista i el director», va apuntar Almaguer. I, també, amb la Simfònica. «La música ha de quedar al servei de la paraula, com feia Verdi», va manifestar Khan.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.