cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Agustí Villaronga estrena dimecres a Sant Sebastià «Aro Tobulkhin»

És el primer cop que el cineasta mallorquí participa a la secció oficial

Sis pel·lícules a l'esquena, un premi Nacional de Cultura de la Generalitat i el reconeixement de certàmens cinematogràfics com el de Berlín són la targeta de presentació d'Agustí Villaronga en el 50è Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià. El realitzador mallorquí estrena dimecres a les 12 del migdia el seu setè llargmetratge, una cinta documental: Aro Tobulkhin, en la mente del asesino.

Villaronga ja havia participat en el certamen donostiarra en dues ocasions. El 1986 la seva òpera prima, Tras el cristal, fou seleccionada per la secció Zabalategui, paral·lela a l'oficial, i el 1994 formà part del jurat. «Però això no és el mateix», assegura, «ara estic tranquil però dimecres no sé si dormiré». A l'estrena també assistiran els codirectors del film, Lydia Zimmerman i Isaac Pierre Racine, a més a més dels actors protagonistes, Daniel Jiménez Cacho i Carmen Beato.

Villaronga espera que el festival «doni un bon impuls a la pel·lícula» i que «agradi al públic». Per això creu que l'argument hi jugarà un paper molt important: «És complex i això li atorga un gran misteri». Respecte del festival, el cineasta mallorquí en destaca l'esperit. Opina que «de mica en mica s'ha allunyat del cinema de la servitud dels americans i de la comercialitat per donar cabuda a cinema com el llatinoamericà, que té moltes dificultats tant per fer-se com per arribar a la gran pantalla».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.