nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Chenoa: «Cantar 'La Balanguera' és assolir el títol de mallorquina»

L'artista i Maria Antònia Munar presentaren la nova versió de l'himne de Mallorca

78270
Desenes de seguidors de la cantant l'esperaven al Consell. | S. A.

Chenoa no cantarà La Balanguera a la Diada de Mallorca, però n'ha enregistrat una versió que ahir presentà al costat de Maria Antònia Munar, presidenta del Consell. Alguns seguidors de la cantant no volgueren perdre's l'ocasió de veure-la, de fer-li petons, de demanar-li autògrafs i de cantar-li una cançó, seva, evidentment. La cantant d'Operación Triunfo manifestà que està «superorgullosa» d'haver interpretat l'himne de Mallorca amb l'Orquestra Simfònica de les Balears i explicà que «és com si em donessin el títol de mallorquina».

Chenoa, és a dir, Laura Corradini, admeté que s'havia hagut d'aprendre la lletra de la cançó per a l'ocasió i lamentà no poder participar en cap acte de la Diada, «que no m'he perdut cap any». La seva gira per l'Estat s'acabarà a mitjans d'octubre i la cantant té una agenda tan ajustada que fins i tot ahir va haver de marxar corrents per no perdre l'avió que la duia a Salamanca. Munar justificà la iniciativa manifestant que «un dels objectius del Consell és donar a conèixer els nostres símbols i la nostra cultura» i espera que, d'aquesta manera, «els mallorquins coneguin el seu himne». I és que «els polítics sabem que les coses no som com volem, sinó com són», afegí referint-se al fet que poquíssimes persones se saben la cançó.

El compacte és gratuït i es regalarà a tots els ciutadans que passin per la seu del Consell durant els dos dies de portes obertes, dissabte i diumenge, i el demanin. De moment se n'han editat 5.000 exemplars, però Munar assegurà que n'augmentarà la tirada, «si és necessari». Pel que fa a la versió, que pogueren escoltar els assistents a la concorreguda presentació, Chenoa confessà que «em feia una mica de por», principalment perquè «la base del tema és d'orquestra simfònica i el meu estil és una mica més fort». Allò que ha fet és «imprimir-li un esperit més folk, sense perdre l'essència clàssica».

Munar aprofità l'acte per recordar que «la decisió de donar suport a Chenoa va ser molt encertada perquè es va fer amb el cor» i que, «encara que no hagi guanyat Operación Triunfo, pel problema del poc nombre d'habitants de Mallorca, entre d'altres coses, ha quedat clar que és la millor artista». D'aquesta manera la presidenta es defensava «de les crítiques negatives fetes amb mala intenció» i rebia un elogi de la cantant: «Xerres molt bé, Maria Antònia». Semblava més que el principi d'una bona amistat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.