algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Vilafranca acull la I Fira de Teatre Infantil i Juvenil per a professors

Tindrà lloc del 20 al 22 de setembre i es faran 14 representacions

Amb l'objectiu de crear una eina vàlida destinada als professionals de l'ensenyança i de ser un instrument de serveis per a les companyies teatrals de l'Illa, neix la I Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes, que tindrà lloc a Vilafranca del 20 al 22 de setembre. Durant tres dies l'activitat teatral bullirà a Vilafranca, ja que s'hi podran veure 10 muntatges diferents, dos espectacles d'animació infantil i dos tallers: un de destinat als mestres i un altre de titelles. Les funcions es desenvoluparan al Teatre, a la plaça i a ca ses Monges.

La iniciativa de posar en marxa aquesta primera fira sorgeix de l'equip que dirigeix el Teatre. Joan Gomila va explicar quins són els objectius i com sorgí la idea: «Quan presentàrem la memòria de gestió del teatre de Vilafranca ens proposàrem fer alguna cosa específica de teatre infantil. Hem detectat una gran quantitat de funcions per al públic infantil que no es fan en horari regular. Però, a més, volíem crear un instrument al servei dels mestres perquè tinguessin l'oportunitat de veure quins són els productes que poden oferir després als estudiants. Aquesta fira és oberta a tothom, però molt especialment es dirigeix als programadors i també serà útil als professors d'institut».

S'hi ha convidat devers 500 escoles de tot Mallorca. Els espectacles que es podran veure s'han triat perquè tenen o han demostrat un nivell digne a Mallorca, o també un alt contingut pedagògic. Les companyies que participen en aquesta primera edició provenen dues de Catalunya, Knuk teatre i Jordi Bertran; una del País Valencià, Pimpinelles; una de Menorca, Pinyeta Pinyol, i les mallorquines Au Ments, Teatre de la sargantana, Maria Antònia Oliver, Pere Rosselló, Taller de Teresetes, Cucorba, Rafel Oliver Produccions S.L, Serpentina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.