muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

«Poètiques Modernes» obté un gran èxit de crítica i públic a Saragossa

L'«Heraldo de Aragón» la defineix com una «lliçó d'art contemporani»

L'exposició Poètiques Modernes ha tingut una bona acollida de públic i crítica durant la seva estada al Museu Pablo Serrano de Saragossa. La mostra, que finalitza avui, es va inaugurar el passat 28 de juny. El periòdic Heraldo de Aragón va destacar en la seva edició del 22 d'agost el valor de Poètiques Modernes, incloent-la dins d'un reportatge sobre les millors propostes artístiques de la ciutat. Al text es destaca la qualitat de les peces i la seva importància a nivell artístic. Qualifica l'exposició com una de les més «suggeridores». Segons el diari, la «selecta mostra de la col·lecció en paper de Pere Serra» inclou «seixanta obres pertanyents a autors com Appel, Balthus, Barceló, Bores, Campano, Cuixart, Chagall, Dalí, Delvaux, Dufy, Gris, o els aragonesos Serrano, Viola, Victòria i Saura».

Aquest recorregut per l'art contemporani inclou diverses etapes del segle passat. Per a l'Heraldo de Aragón, «són presents totes les tendències artístiques del segle XX i constitueix una autèntica lliçó d'art contemporani». El reportatge s'il·lustra amb una fotografia en la qual es veu un espectador fent una ullada a un quadre. Al peu pot llegir-se: «La mostra es compon de 70 obres pertanyents a la col·lecció del mallorquí Pere Serra Bauzà, president del Grup Serra». En paraules d'aquest diari aragonès, «Serra ha aconseguit reunir una de les més importants col·leccions d'art contemporani a Espanya i aquí s'exhibeixen les seves millors obres sobre paper».

Poètiques Modernes es va presentar en societat el passat 17 de gener al Casal Solleric de Palma. Els llocs que ha visitat han estat, fins al moment, l'Acadèmia de Belles Arts de Madrid i el Museu de Navarra, a més de Saragossa. Allà on ha anat ha rebut una bona acollida per part del públic i de la crítica, obtenint una gran ressonància a nivell mediàtic. Durant la seva estada a la capital, diaris com ABC, El Pais, La Razón o El Mundo van destinar diversos articles a l'exposició. La mostra comença als inicis del segle XX i recull des de les primeres pinzellades fins a les que tanquen una època. Tres són els punts en comú de les peces exposades. Per una part, el suport, sempre paper o cartó. Per una altra, el fet de tractar-se d'obres úniques, originals no seriats. I, finalment, el seu interès històric i estètic.

Poètiques Modernes recorre un ordre cronològic. El punt de partida són els antecedents de les avantguardes. Després es recorren la Primera Guerra Mundial i la Segona Guerra Mundial, per finalitzar en les últimes tendències en art contemporani. La mostra és un passeig per maneres de crear, de pensar i de plasmar en paper un sentiment artístic. Des de l'informalisme fins a l'expressionisme abstracte, passant pel fauvisme o el surrealisme, l'exposició és l'art modern en estat pur.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.