algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
28°

Àngel Pascual ha pintat 170 quadres per a un nou hotel de Port Adriano

L'artista ha creat la «Suite soñada» i la «Suite serena» treballant durant nou mesos

36148
L'artista, en una de les habitacions del nou hotel. | J.M.

Nou mesos i 170 quadres. El pintor Àngel Pascual Rodrigo acaba de finalitzar un treball per encàrrec, un «repte» que, una vegada finalitzat, el mantindrà apartat dels pinzells mentre duren les calors d'agost. Els paisatges de l'artista, la seva manera personal d'entendre la naturalesa, les atmosferes que aconsegueix a les teles amb escassos elements de factura esquemàtica i concepció abstracta, pengen de les 68 habitacions d'un hotel acabat d'inaugurar, el Vista Port Adriano a la localitat de Calvià. «No tenia gens d'esperança que acceptàs», diu Mariña Sastre, propietària de l'establiment i col·leccionista que sent un «especial interès» per la pintura de Pascual Rodrigo. «Quan vaig veure la seva primera peça, em va impressionar».

Mariña Sastre coneix bé el treball de l'artista aragonès, resident a Campanet des de fa més d'una vintena d'anys. Per això, a més de penjar els seus quadres al seu domicili, l'ha elegit per al nou hotel. «Sé que Àngel ha sofert molt amb això però, al final, ha sortit l'ànima de l'artista; jo li havia donat unes petites indicacions del que desitjava quant als tons tenint en compte que els quadres eren per a la decoració d'un hotel, perquè hi ha un tipus de pintura més difícil d'entendre que una altra; ell anava fent, intentant compaginar-ho tot, fins i tot el meu instint comercial, però no m'ha fet cas i ha anat molt millor».

Tanmateix, el pintor diu que sí que ha tingut en compte aquests desigs de la propietària: l'entorn de pins, les muntanyes que es veuen a la llunyania, la mar, i que tot això ha estat com un exercici. Blaus i verds han sorgit de la seva paleta al costat dels ocres que volia Sastre. El resultat és una obra personal, una gran seqüència d'un paisatge imaginari, com passa als seus quadres, en els quals combina els preceptes «romàntic i racionalista» que caracteritzen la seva obra. Els 170 olis acabats de penjar en aquest nou hotel del Toro s'han concebut a tall de suite, jugant amb el terme francès, que designa una col·lecció temàtica i la paraula aplicada a una habitació. Suite soñada i Suite serena, així els ha titulat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.