algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El director del Ballet de Moscou presentà l'espectacle de l'Auditòrium

«El nostre art no és només dansa, també inclou una part dramàtica»

M. ROSSELLÓ. Palma.
Després de dotze anys treballant arreu del món, el Ballet de Moscou torna a la nostra illa per mostrar-nos dues de les seves obres més conegudes, L'Ocell de Foc, d'Stravinski, i La Bella Dorment, de Txaikovski. Ahir al matí va tenir lloc la presentació de les dues actuacions que la companyia farà a l'Auditòdium de Palma. Hi assistiren el director del ballet, Timour Faiziev; el primer ballarí, Dimitri Smirnov; la primera ballarina, Irina Trotsik, i Xavier Bonet, director de la Cadena COPE, organitzadora de la gira.

Aquest és el tercer pic que el ballet moscovita visita Mallorca des de la seva fundació, l'any 1990. Al llarg d'aquest període la formació ha patit diversos canvis, i els darrers anys s'ha fet una renovació important de la plantilla, apostant per artistes més joves i amb projecció. Però la raó perquè aquesta renovació no sigui traumàtica per a l'espectacle és el fet que la mateixa companyia disposi d'una escola de dansa amb molta de tradició a Rússia. Justificant aquest fet, Faiziev va declarar que «els solistes 'majors' han d'acabar la seva carrera i deixar el camí lliure als artistes joves», per afegir que «el primer i la primera ballarins tenen moltíssim de talent».

El director també va voler destacar allò que diferencia la seva companyia de les altres. «El nostre espectacle no és tan sols de dansa, sinó que és també una actuació dramàtica», i volgué ressaltar la importància dels primers ballarins: «Els ballarins principals han de destacar per la seva individualitat, però alhora han de mostrar la seva compenetració amb la resta d'integrants que intervenen en l'obra». Un fet important és que aquests ballarins necessiten més de vuit anys d'assaigs per interpretar qualsevol de les obres que entre ahir i avui mostrarà el Ballet de Moscou a l'Auditòrium.

En relació amb la dificultat de les tres peces escollides, el primer ballarí, Dimitri Smirnov, digué que «tècnicament, tots els espectacles tenen la seva dificultat i els dos primers ballarins han d'estar perfectament compenetrats per poder aconseguir una harmonia dins l'obra». Per acabar, va afegir que «a Mallorca sempre ens tracten molt bé i estam molt a gust sempre que venim».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.