bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

L'escultor Jaume Mir recorre la seva obra amb una exposició a Pollença

La retrospectiva fou inaugurada per l'artista a la fundació Dionís Bennàssar

«Les quatre paraules que puc dir estan aquí exposades entre aquestes parets a les quals va viure i pintà el mestre Dionís Bennàssar, mestre i amic tota la meva vida». L'escultor Jaume Mir, inaugurava amb aquestes paraules dissabte al vespre, envoltat d'amics i artistes, l'exposició retrospectiva de tota la seva obra a la fundació Dionís Bennàssar de Pollença. L'artista, poc amic de les exposicions, explicà als presents que «la gran amistat que tenia amb artistes com Bennàssar, Anglada Camarassa i Cittadini, els quals m'acceptaven com un d'ells quan era 30 anys més jove que ells, és allò que m'ha fet exposar aquí la meva obra. Saber que era un homenatge a Bennàssar m'ha fet prendre finalment aquesta decisió».

Aquesta és una de les poques vegades que l'escultor mallorquí exposa la seva obra. El felanitxer ha dedicat la seva vida a donar forma a cadascuna de les seves escultures de la mitologia i història mallorquina. Així ho va recordar durant la inauguració de la mostra la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Antònia Vadell la qual agraí a Jaume Mir «la seva contribució a fer país, cultivant la nostra tradició a cadascuna de les seves obres». «Basta veure la col·lecció de foners», va dir Vadell.

La inauguració, en la qual també hi era el conseller de Cultura del Govern, Damià Pons, es convertí en un autèntic esdeveniment social. Mentre Pollença passava la ressaca dels Moros i Cristians, a la fundació Dionís Bennàssar es reuniren artistes com ara Pep Coll, Pilar Cerdà, Xavier Llull, Joan March, Miquel Botatoxo, Juan Ramon Bonet o Marian F. Moratinos, entre d'altres cares conegudes. Ningú no es va voler perdre l'oportunitat de saludar Jaume Mir en l'entorn d'una mostra irrepetible.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.