algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
24°

Moneo obre l'exposició que la Fundació Miró dedica a la seva obra

L'exposició nasqué com la manera més idònia de pagar un deute passat que ara cobra actualitat. L'arquitecte Rafael Moneo inaugurà ahir la mostra Rafael Moneo. de la Fundació a la Catedral de L.A. a la Fundació Miró, on oferí una conferència sobre la seva obra. «Estic en deute amb la Fundació perquè el treball amb el qual estic més centrat actualment, la catedral de Los Angeles, té el seu origen a Mallorca, més exactament en el centre cultural», assegurà Moneo. L'arquitecte definí l'exposició com un recorregut pel seu univers durant els anys noranta. «Espanta pensar en un encontre davall el mateix sòtil d'unes obres que, quan un les veu, pareix oblidar-se de l'esforç i la dedicació que hi ha al seu darrere», digué.

Les peces presents a l'exposició, entre les quals destaquen maquetes del Kursaal de Sant Sebastià, de l'Auditori de Música de Barcelona o la de la futura ampliació del Museu del Prado, «estan vivint la seva pròpia vida», segons l'arquitecte. «Pertanyen més a les seves corresponents ciutats que a mi» i la sensació en contemplar-les recorden a Moneo «el pas del temps». «Em fa pensar en com serà, a partir d'ara, la meva feina».

A més de les ressenyades maquetes, l'exposició es completa amb fotografies, croquis i material gràfic, tècnic i documental que acosten l'espectador al procés creatiu del Moneo. L'exposició recull l'obra realitzada entre 1990 i el 2002, començant per l'edifici de la Fundació Pilar i Joan Miró i concloent amb la catedral de Los Angeles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.