algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.06°
13°

La fira AnticArt es consolida com una de les més importants de l'Estat

La VIII fira AnticArt obre demà i fins el 24 de març les portes amb una ferma aposta per l'autenticitat i amb la satisfacció de ser, juntament amb Madrid, la fira més important d'aquestes característiques. Així ho va explicar ahir el director general de Fires i Congressos, Mateu Crespí, que manifestà que durant aquests dies s'espera igualar les xifres de la passada edició, en la qual es comptabilitzaren al voltant de 3.300 transaccions econòmiques i visitaren la fira entre 16.000 i 20.000 habitants.

La fira d'antiguitats i d'obres d'art, ubicada al recinte de fires, inclou 79 expositors procedents de Balears, de l'Estat espanyol i de França repartits en 2.000 metres quadrats d'exposició. Catalunya, amb 26 empreses, és la comunitat amb més representació a AnticArt, seguida de les Illes Balears. Antiquaris, brocanters, col·leccionistes, galeries d'art, restauradors i serveis són els diferents sectors de què podran gaudir els amants de les antiguitats. Destaca a la fira la presència d'una extensa mostra de mobiliari dels segles XVII, XVIII i XIX, a més de peces de col·leccionisme de porcellana o vidre.

«A Mallorca hi ha un alt poder adquisitiu tant de gent d'aquí com de fora. Any rere any tenim molt de públic estranger resident, però els qui més compren són els mallorquins», comentà Crespí. El pressupost d'enguany és de 180.000 euros (uns 30 milions de pessetes). A la presentació assistiren així mateix Juanjo de la Asunción, director de la fira, i Maria Josep Massot, membre del comitè de control de qualitat de la fira.

Allò que es pretén en la VIII edició és augmentar el control sobre les peces i garantir-ne la procedència i la qualitat. Massot va aconsellar als possibles compradors que exigissin un certificat de garantia. AnticArt inclou a més un programa complet d'activitats paral·leles que es duran a terme al mateix recinte firal. Així, hi haurà dues conferències sobre instruments musicals i el moble barroc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.