nubes
  • Màx:
  • Mín:

Joan Pons impulsa una gala lírica per ajudar al·lots amb sordesa a Menorca

El Teatre Principal de Maó acollirà algunes de les principals figures del «bel canto»

El baríton menorquí Joan Pons, com un dels vuit patrons de la Fundació Clarós de Barcelona, ha estat el principal impulsor d'una gala lírica que tindrà lloc el 17 de maig al Teatre Principal de Maó. La totalitat de la recaptació del que ha estat qualificat com un espectacle de llarga durada i gran varietat, anirà destinada a ajudar al·lots amb seriosos problemes auditius, un dels principals objectius d'aquesta fundació catalana que depèn de la Clínica Clarós, especialitzada en otorrinolaringologia i reconeguda experta en implants coclears.

Serà, sens dubte, un dels espectacles més esperats i amb més repercussió de la Setmana de s'Òpera, que se celebrarà a la capital menorquina. Ha estat el baríton qui, personalment, s'ha encarregat de convidar algunes de les principals figures del bel canto internacional, apadrinant l'acte i duent-lo a la seva ciutat natal.

Al costat de Joan Pons, hi haurà el cèlebre baríton bolonyès Ruggero Raimondi "amb qui Pons representarà el duet de Falstaff, de l'últim Verdi, introduint-hi un suggeridor intercanvi de papers", Marcelo Giordani, el baix Carlos Chausson, el tenor Marcelo Àlvarez i les sopranos Lucia Mazzaria "dona de carrera meteòrica, que, després de debutar a La Fenice de Venècia, ha engegat crits de joia a l'Scala de Milà, al Metropolitan de Nova York o al Covent Garden de Londres", Paoletta Marrocu i Montserrat Martí, la mare de la qual, Montserrat Caballé, és també patrona de la Fundació Clarós.

Aquestes figures posicionades a la primera línia operística internacional compartiran cartell amb cantants emergents, sumant una trentena de veus de molt diferent to. Col·laborarà a la gala la pianista Joana Pons, filla del baríton, que en aquests moments es troba completant els seus estudis musicals a Nova York. L'acte serà presentat pel cantautor català Joan Manuel Serrat, membre del mateix patronat.

Precisament són músics els qui exerceixen, en majoria, la tutela de la Fundació Clarós, col·laborant així en la lluita contra la sordesa profunda. Aquesta organització catalana sense ànim de lucre, amb seu a la clínica del mateix nom i el principal objectiu de la qual és recaptar fons per al tractament de problemes auditius en persones amb pocs recursos econòmics, ofereix beques a metges interessats en aquesta especialitat i ha realitzat diversos projectes de col·laboració amb països en vies de desenvolupament, com l'Índia o Romania. El gran espectacle benèfic organitzat per Joan Pons coincidirà, en la Setmana de s'Òpera, amb la representació que el baríton farà de La Bohème al mateix Teatre Principal de Maó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.