algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

Un CD-rom deixarà al descobert els secrets i històries de Pollentia

La Universitat de Granada investiga la història de la ciutat romana

Descobrir quines directrius seguiren els romans per construir Pollentia, com vivien i com es divertien són alguns dels continguts didàctics del CD-rom que la Universitat de Granada elaborarà per difondre el coneixement del jaciment arqueològic mallorquí. Per aquesta raó, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, i el rector de la universitat andalusa, David Aguilar, signaren un conveni de col·laboració. El pressupost del projecte és de 19.232 euros (3.200.000 pessetes), 12.020 dels quals aniran a càrrec del Consell, 3.005 de l'Ajuntament mallorquí i 4.207 del Consorci de la Ciutat Romana de Pollentia del Govern balear.

La menorquina Margalida Orfila, catedràtica d'arqueologia de la Universitat de Granada, explicà que fa un any i mig, mentre realitzava una investigació al jaciment illenc amb el seu equip d'arqueòlegs i l'arquitecte Lluís Moranta, descobriren «el sistema amb què foren creades les ciutats romanes». Aquest serà un dels continguts principals del CD-rom que el seu departament ha de realitzar.

El CD està pensat «tant per a persones que no tenen coneixements d'arqueologia, com per a arquitectes i arqueòlegs», explicà Orfila, entre d'altres coses, perquè «les troballes dels darrers anys a Pollentia són molt rellevants». També inclourà un recorregut virtual de la construcció de la ciutat i un viatge a l'interior de les principals institucions i locals de lleure, acompanyades d'explicacions audiovisuals, jocs documentats històricament i una reconstrucció de les peces més importants del Museu d'Alcúdia. La Universitat de Granada forma part d'un grup d'universitats que tenen com a única línia principal «la investigació arqueològica del patrimoni mediterrani», manifestà Aguilar, per això se li ha encarregat el projecte.

Per la seva banda, la presidenta destacà que «Mallorca podria arribar a ser una illa arqueològica» i que «es podria crear un recorregut prehistòric que donaria molta personalitat a l'Illa». El batle d'Alcúdia també féu referència a la importància del patrimoni històric i a la coneixença amb profunditat de Pollentia: «Hauríem de potenciar el turisme cultural per reforçar la nostra identitat». És per això que «les fires turístiques seran un dels principals canals de distribució del CD didàctic, per ajudar a la promoció exterior». L'altra via de difusió serà la docent i, un cop el projecte estigui enllestit, «s'utilitzaran els vídeos del CD per incloure'ls en el recorregut al jaciment arqueològic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.