algo de nubes
  • Màx: 15.43°
  • Mín: 7.61°
15°

Roma acollirà en breu el primer centre italià especialitzat en temàtica lul·lista

Avui té lloc una gran reunió de lul·listes per acordar tots els detalls del projecte

40576
Ramon Llull.

Roma inaugurarà d'aquí a poc el primer centre italià de Lul·lisme. Darrere de la iniciativa es troba l'Escola Superior d'Estudis Medievals i Franciscans de Roma. El centre neix amb la finalitat d'afavorir l'estudi de la figura de Ramon Llull, especialment en la tradició cultural italiana, que compta amb nombrosos i insignes estudiosos. La idea del centre és que sigui una casa d'acollida per a tots, en particular per aquells que a Itàlia treballen en els camps del lul·lisme. El centre s'anomenarà «Centre Italià de Lul·lisme E.W. Platzech» en recordatori del pare Platzech, insigne lul·lista que va ser durant molts d'anys professor de l'Ateneu Antonianum de Roma.

A fi, doncs, que els primers passos del centre italià de Lul·lisme es facin en la dimensió de les disponibilitats existents, avui es desenvoluparà una reunió en la qual participaran tots els lul·listes italians i residents a Itàlia per a la discussió de les línies programàtiques de la nova institució. Entre els participants a la trobada hi serà present el conseller de l'Ambaixada espanyola a Roma, el mallorquí Joan Nadal i Canyelles. Aquest destacà la importància del projecte i afirmà que li sembla «una iniciativa del tot positiva per donar a conèixer arreu del món un patrimoni cultural mallorquí que hauria d'honorar a tots els que som d'aquesta terra».

Joan Nadal destacà també que li cridava especialment l'atenció no veure cap menció especial de la Maioricensis Schola Lul·lística de Ciutat que, sota la seva manera de veure, hauria de centralitzar, o almanco ser present, a totes les iniciatives que sobre l'estudi de Ramon Llull es facin a altres llocs. Els patrocinadors d'aquest nou centre són la Província dels Frares Menors Conventuals de la Immaculada Concepció dels EUZ, el Curs d'Estudis Franciscans de la Facultat de Teologia de Catalunya i el Centre Franciscà de Cultura de Nàpols «Oltre il Chiostro».

Entre els aspectes que es debatran a la gran trobada prevista per avui, destaquen la configuració del futur centre, la institució d'una bossa d'estudi per a la investigació de tesis, la creació d'un índex bibliogràfic lul·lístic italià, l'habilitació d'una biblioteca especialitzada en temàtica lul·lista, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.