cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

Una sentida ovació acomiadà el mestre del teatre, Adolfo Marsillach

Centenars de persones donaren el darrer adéu a l'actor i dramaturg

Un llarg aplaudiment en una sentida ovació acomiadà ahir horabaixa les restes mortals de l'actor, dramaturg i autor català Adolfo Marsillach, finat dilluns a Madrid als 73 anys. El fèretre abandonà devers les 17.00 hores la capella ardent instal·lada al Teatro Español per ser incinerat al cementeri de La Almudena, en el transcurs d'una cerimònia íntima. Durant tot el vespre i el dia d'ahir foren mombroses les personalitats que desfilaren per la capella per donar el seu darrer adéu a aquest mestre del teatre.

Actrius, actors, directors d'escena i nombroses personalitats del món de la cultura i de la política es desferen en lloances als nombrosos i reconeguts mèrits de Marsillach. Al costat de l'esposa del finat, Mercedes Lezcano i de les seves dues filles, Blanca i Cristina, hi hagué tot el temps dues actrius veteranes i amigues, María Jesús Valdés i Núria Espert. Amb elles, hi assistiren les actrius Julia Trujillo, María Fernanda D'Ocón, Luisa Martín, María Isasi i Charo Soriano. Com també actors, com Pedro Osinaga, Àlvaro de Luna, Imanol Arias o Luis Merlo. I polítics, tots del PSOE. Alfonso Guerra, amic de Marsillach de fa quaranta anys, o Carmen Chacón, acompanyada per Alfredo Pérez Rubalcaba, i Jesús Caldera o l'exministre José Barrionuevo no dubtaren a elogiar el mort.

Del Govern, l'única representació era la del secretari d'Estat de Cultura, Luis Alberto de Cuenca. Els màxims directius del teatre públic: Andrés Amorós, director de l'Inaem; José Luis Alonso de Santos i Juan Carlos Pérez de la Fuente, de la Companyia Nacional de Teatre Clàssic i del Centre Dramàtic Nacional, respectivament. Minuts abans d'abandonar la capella ardent, Mercedes Lezcano i les dues filles de l'actor, Blanca i Cristina, reberen en nom de Marsillach i de mans del batle José María Àlvarez del Manzano la medalla al Mèrit Artístic concedida a títol pòstum per l'Ajuntament de Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.