nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Més de cent personatges populars pinten un ventall

L'Estol de Tramuntana, de Sóller, ha estat l'impulsor de la idea

Ja són més de cent els personatges, alguns de ben coneguts i populars, que s'han compromès en la pintura d'un ventall que farà part d'una exposició que es podrà veure a Sóller aquests dies de festa major.

Entre les personalitats més conegudes que han estat convidades a pintar un ventall es troben la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; el conseller Eberhard Grosske, les conselleres del CIM, Maria Antònia Vadell i Josefina Sintes; el conseller Pere Sampol; el president del Grup Serra, Pere Serra; els pintors Francisca Martí, Glòria Mas, Joan Miralles, Magdalena Nicolau, Ernest Forteza, Guillem Darder, Paco Lorente, Josep Maria Munar, Josep Girbent; el batle de Sóller i senador, Ramon Socias; l'estilista Tomeu Campins; els setmanaris locals Diari de Sóller i Veu de Sóller i un bon nombre de sollerics i solleriques d'l'àmbit cultural i polític de la localitat. Un ventall signat per Alejandro Sanz, però regalat per una persona anònima, també farà part de la mostra.

Estol de Tramuntana, que va tenir aquesta idea per celebrar el 20è aniversari de la seva fundació com a grup folklòric, subhastarà tots els ventalls que hagi pogut reunir, tot i que el seu responsable, Joan Bernat, ha assegurat que «tots els ventalls tenen exactament el mateix valor per nosaltres, independentment de la fama o popularitat de la persona que hi hagi volgut col·laborar». Aquests ventalls se subhastaran a un preu «popular» de sortida d'entre 2.000 i 5.000 pessetes i la licitació mínima ha de ser de 500 pessetes.

El lloc triat per a l'exposició, el jardí del casal de ca s'Hereu, al carrer de Canals de Sóller serà, segons els organitzadors, «un marc ideal per passar una vetllada entre amics i amants de l'art, la música i la cultura en general». Els beneficis de la subhasta es destinaran a les finalitats de l'agrupació folklòrica, una entitat de la qual asseguren que no té recursos propis, però que fa una feina important de difusió de la música i la dansa populars de Mallorca.

Segons Joan Bernat, la majoria de personalitats convidades han acceptat de gust tant per mirar d'ajudar a les finalitats de l'Estol amb un petit esforç, com també perquè la idea els ha semblat original. «Molts ho han fet per amistat», assegurà Bernat, que pensa que aquesta exposició ha desbordat un poc les seves expectatives de participació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.