algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Joan Socias tornarà a ser el capità Angelats del Firó de Sóller 2002

Dissabte es feren les primeres eleccions a personatges històrics

Sóller tindrà per primera vegada un capità Angelats elegit democràticament per l'exèrcit pagès que la propera primavera es tornarà a enfrontar a les tropes musulmanes d'Oxiali. Durant les eleccions celebrades de manera festiva el dissabte nit, va ser elegit per àmplia majoria el conegut Joan Socias Barceló, de 68 anys, que guanyà el seu contrincant, el també popular Toni Frau Oliver de 54 anys. A més d'ells dos, 23 sollerics més aspiraven a obtenir el càrrec d'alguns dels personatges històrics que cada any per la Fira representen els sollerics que defensaren la Vall contra els corsaris turcs el 1561.

El col·lectiu de pagesos i bandolers ha volgut així inaugurar una nova etapa a fi que cada any els líders siguin elegits de manera democràtica, tal com es fa a altres localitats on hi ha simulacres similars. De fet, Joan Socias ja és un capità Angelats veterà en la lluita contra el turcs ja que ha representat el personatge des de fa nou anys seguits. El seu contrincant, Antoni Frau, també havia estat capità Angelats en deu ocasions per la qual cosa la lluita s'esperava moguda, però no va obtenir el suport de les tropes.

Després de la votació, que es va dur a terme entre les 8 i les 10, hi va haver un animat sopar al qual no hi faltaren autoritats locals com el batle, Ramon Socias o el regidor de Cultura Guillem Bernat. La festa acabà amb un concert dels grups Ocults, Pedregats i Pa amb Oli Band, que va estar ben animat i ple de gent jove fins ben entrada la matinada. Durant els darrers anys els diferents col·lectius que participen al simulacre s'han organitzat en associacions, tot i que molts dels participants al Firó no hi estan encara formalment inscrits.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.