algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

«Els doblegats s'han de fer cada dia, aquest és el seu secret més amagat»

Miquel Pujol és el propietari del forn de sa Pelleteria, existent des del 1565

78640
Miquel Pujol ens mostra una palangana de doblegats acabats de fer.

«Esper que li hagin agradat, però puc dir que no és la primera vegada que en menja, el batle, dels nostres doblegats». La frase pertany a Miquel Pujol, el propietari del forn del carrer de sa Pelleteria, l'home que elabora els doblegats més famosos de Palma aquests dies d'ençà que divendres passat el Lobby per la Independència en regalàs dues dotzenes al batle Fageda. «No crec que pugui dir res en contra dels doblegats», assegura Miquel. El forn és propietat familiar des de l'any 1914, però està documentat aquí mateix on hi ha aquest des de l'any 1565.

No us penseu que trobar doblegats sigui tan fàcil. Tot i que són l'especialitat de la casa, els que es posen a la venda cada dia són mínims. «Aquí la gran majoria dels que feim són per encàrrec, tot i que és la nostra especialitat». Els doblegats també són anomenats «cremadillos» i costen prou feina de fer, perquè es tracta d'una pasta fullada. Tot i això, en Miquel en va fer vuit mil per a la passada edició de la Mostra de Cuina. N'hi ha de crema, xocolata, sobrassada fregida amb mel, confitura d'albercoc, crema i cabell d'àngel junt... «Hi ha molta de varietat, esper no haver-ne oblidat cap».

Des de l'any 1914 fins ara la barriada de Monti-sion ha experimentat grans canvis, «però jo l'he vista caure fins avall del tot. Avui dia en aquest carrer només hi viuen trenta persones, en qualsevol finca de General Riera n'hi ha moltes més». En aquesta situació, els estudiants de Sant Francesc i de Monti-sion s'han convertit en els millors clients de la casa «i nosaltres procuram tractar-los bé, perquè són els que vénen cada dia».

El secret dels doblegats continua ben guardat, però en Miquel ens brinda una de les claus de la seva anomenada: «fer-los cada dia». Sens dubte, l'experiència és molt importat per aconseguir l'èxit. Ahir aquest forner fet a l'antiga va ser a Tàrrega a la fira de coques per tal de promocionar les coques de trempó i les ensaïmades. «És una forma molt interessant d'aprendre i de promocionar els nostres productes, i d'això es tracta».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.