algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

Veus mallorquines sembren per la pau «El pi de Formentor» a Barcelona

Maria del Mar i la Coral de la UIB obren 'Les universitats per una cultura de Pau'

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet i la Coral de la Universitat de les Illes Balears sota la direcció de Joan Company «sembren» avui per la pau a les 19.30 hores a la sala simfònica de l'Auditori de Barcelona El Pi de Formentor. Les veus mallorquines obriran amb la seva interpretació l'acte «Les Universitats per una cultura de Pau» organitzat per l'Institut Joan Lluís Vives de Castelló, que està integrat per 18 universitats de l'àmbit català amb la finalitat de potenciar les relacions amb aquestes universitats i defensar la utilització de la llengua pròpia.

Amb aquest acte es vol donar reconeixement i suport a les entitats i persones que treballen per una cultura de la Pau, alhora que es fa un homenatge i s'expressa la solidaritat amb les víctimes de la violència. La Unesco va declarar l'any 2000 Any Internacional de la Cultura de la Pau, un fet que va fer servir per reflexionar sobre el paper de les universitats en aquest àmbit. Així aquesta trobada és un acte més dels que s'han duit a terme en aquest marc.

Després de l'actuació de la Coral juntament amb Maria del Mar Bonet, intervindrà el president de la Fundació per una cultura de Pau, Federico Mayor Zaragoza, i després el president de l'Institut i el rector de la Universitat de Barcelona, el doctor Antoni Caparrós, llegirà el manifest «Les universitats per una cultura de la pau». A l'acte hi col·labora, entre altres, Diari de Balears i comptarà amb l'assistència de representants dels governs s'Espanya, França, Andorra, els presidents de les comunitats autònomes de Catalunya, el País Valencià i el secretari primer del Parlament de les Illes, Joan Buades.

L'Orfeó Universitari i l'Orquestra Philarmònica de la Universitat de València dirigida per Carles Santos clausuraran l'acte amb l'estrena de l'obra L'Adéu a Lucrècia Borja. A l'entrada de l'Auditori s'exposarà una escultura d'homenatge a Ernest Lluch, assassinat per ETA el mes de novembre a Barcelona. L'obra és de l'escultor Rocard Vaccaro, que l'ha cedida a la Universitat de Barcelona, on quedarà instal·lada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.