algo de nubes
  • Màx: 20.06°
  • Mín: 12.82°
20°

El Rèquiem del músic menorquí Jaume Alaquer recobra vida un segle després

L'obra s'enregistrà a Maó i formarà part de la col·lecció «Compositors de les Illes Balears»

L'any 1818 el menorquí Jaume Alaquer componia la Missa de Rèquiem, una excepcional partitura que amb el temps va caure a l'oblit. Un segle després, aquesta obra s'ha recuperat i tornà a reviure el passat 11 de novembre a la parròquia de Santa Maria de Maó en un concert extraordinari en el qual assistiren centenars de persones. Però a més se'n deixà un ferm testimoni per a sempre de la qualitat d'aquesta obra, ja que fou enregistrada per formar part de la «Col·lecció de compositors de les Illes Balears».

Els intèrprets foren el baríton Joan Pons la mezzosoprano Raquel Pierotti, el tenor Luca Casalin i com a concertino convidat, Massimo Spadano. Tots ells acompanyats de la Coral de Sant Antoni de Maó, l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca sota la direcció de Joan Company que fou l'encarregat de fer la transcripció i revisió de l'obra. Aquesta s'ha recollit en una edició, la portada de la qual ha estat dissenyada per Jaume Falconer. «La transcripció l'he feta el més literal possible. L'he adaptat a l'escriptura, disposició instrumental del segle XX i n'he corregit l'ortografia», explicava Joan Company, director de la Coral Universitària de les Illes Balears, que destacà la seva importància perquè «és una música de qualitat amb influències de la música italiana i centreeuropea».

La iniciativa va sorgir de la Fundació de l'Orgue de Santa Maria i de la Fundació Rubió Tudurí Andrómaco i s'ha disposat de la col·laboració de la Universitat. Avui l'obra comença a mesclar-se en els estudis d'Ona Digital per ser inclosa dins la Col·lecció que va posar en marxa el Consell, la Societat General d'Autors, Sa Nostra, Edició Di7, la fundació pública de les Balears, Ona Digital, Fundació Autor i Produccions Blau.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.