algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

El pintor i galerista Sebastià Busquets, «Bússer», ens abandona als 85 anys

L'artista estava fascinat pels paisatges de Migjorn i pels pescadors

73582
L'obra 'Cala Figuera' li valgué el Premi d'Honor de Pintura de la Diputació (1965).

El pintor Sebastià Busquests Servera (Palma, 1915), conegut pel nom artístic de Bússer, va morir ahir, segons fonts properes a l'artista. Conegut també en el món de la cultura per la seva faceta de galerista i llibreter, Bússer ens deixà ahir als 85 anys, després d'una llarga, intensa i plena vida, que el pintor i col·leccionista decidí entregar a l'art.

En l'aprenentatge, Bússer fou deixeble de Gabriel Mates, Ernst Curiel i Archie Gittes. Des de la primera etapa de la seva carrera, manifestà les seves preferències per l'obra de Cittadini i d'Antoni Gelabert. Avui s'oferirà a Gènova una missa per qui fou el fundador de Llibres Mallorca el 1941. Dos anys més tard, adquirí la galeria d'art Danús de Palma, des d'on desenvolupà una profitosa tasca com a marxant d'art. La galeria mantingué la seva activitat fins a principis dels anys 90.

De la temàtica en l'obra plàstica de Bússer destaquen els paisatges; teles en les quals predominen les vistes de Cala Figuera i de Gènova i escenes de pescadors, com també algunes natures mortes, estudiades composicions a les quals sovint incorporà figures. La costa de Santanyí fou també explorada racó a racó en els olis, aquarel·les i dibuixos de l'artista, que reflectia sovint les cases, blanques o terroses, i el paisatge de vorera de mar amb aigües blaves-verdoses. Començà a exposar el 1947 a les Galeries Costa de Palma, i participà en mostres a París, Barcelona i Madrid.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.