algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La vida i obra de Francesc Guerau al descobert

El llibre sobre el compositor mallorquí del segle XVII fet pel musicòleg Antoni Pizà és a punt de sortir

104250
Antoni Pizà resideix des de fa temps a Nova York. Ha vingut a passar unes vacances a l'Illa i prest es presentarà el seu llibre.

Tot va començar amb un Corazon desdichado que no havia bategat mai i que tenia el seu cau a l'Hispanic Society of America. El musicòleg mallorquí Toni Pizà, resident a Nova York, va descobrir aquesta peça vocal inèdita del compositor mallorquí del segle XVII, Francesc Guerau, fa uns dos anys aproximadament. Això el va fer pensar que «Si bé es coneixia la música per a guitarra de Francesc Guerau, no passava el mateix amb la seva música vocal. A més tota la informació que hi havia sobre ell estava espardida en un parell de continents».

Així és que Pizà va començar un estudi i investigació sobre Corazon desdichado, recopilant una sèrie de documents, amb la intenció de fer un llibre sobre la vida i obra de Guerau, un llibre que aviat sortirà al mercat editat per Documenta Balear amb la col·laboració del Govern balear. Un treball que veurà el seu fruit després de moltes hores de dedicació.

«No hi ha altre compositor mallorquí que hagi tingut la transcendència internacional de Guerau. La meva intenció era fer un llibre amb dues parts diferenciades. Per una banda una síntesi de tot el que ja se sabia. A la Biblioteca Nacional de Madrid hi havia peces i manuscrits. De l'altra banda, aportar alguna cosa nova, que ha estat l'aspecte de la música vocal, que l'he contextualitzada. Volia que arribàs a tothom que hi estigués interessat, músics, historiadors, curiosos.

Hi ha una clara diferència entre ambdues músiques, segons comenta Pizà. «La música per a guitarra sona molt arcaica a l'estil renaixentista. Està tocada amb puntejat. Mentre que la música vocal és plenement barroca. És una música efectista i sona molt moderna pel temps», diu Toni Pizà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.