cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Les millors composicions de Philip Glass

El nord-americà actuarà aquest divendres en el marc del festival «nits mediterrànies» de Costa Nord

El festival de música «Nits mediterrànies» tornarà a comptar aquest divendres amb un músic de primera fila, un dels noms claus de la música contemporània. El nord-americà Philip Glass presentarà en el centre de cultura Costa Nord de Valldemossa un programa d'obres seves per a piano, en una panoràmica que reuneix partitures creades des del 1976 fins a l'actualitat. Es tracta de composicions que il·lustren la intensa activitat de Glass per a l'escena.

El programa abraça sis obres: Etudes, són estudis que s'apropen al piano a través d'un camí diferent, oferint com a resultat un conjunt de peces molt diverses; Four metamorphoses, peces creades per la pel·lícula d'Errol Morris a A Thin Blue Line i la posada en escena per Gerald Thomas de la Metamorphoses de Kafka, una música que reflecteix molt bé la síntesi d'ambdós projectes.

El públic de Costa Nord també podrà submergir-se en una de les peces més destacables del compositor The Knee Plays, un fragment de l'òpera Einstein on the Beach compost en col·laboració amb el director teatral Robert Wilson o una obra que transcorre a l'Algèria dels anys 60, durant la revolució armada de l'esmentat país per aconseguir independitzar-se de França. Es tracta de The Screens, una obra composta en col·laboració amb Philip Glass i Foday Musa Suso.

Altres títols són Mad Rush, una peça creada inicialment per a orgue, encàrrec de Radio Bremen o Satygraha, la segona obra d'una trilogia d'òperes que explora el tema del canvi social a través de la no violència, política que defensà Mahatma Ghandi al llarg de la seva vida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.