nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• Fotografia

PhotoMaratón al Retiro El parc del Retiro va acollir durant el matí d'ahir l'acte més popular de PhotoEspaña 2000, la tercera edició del Photomaratón, la major exposició fotogràfica del món i en la qual poden participar tots els madrilenys exposant-hi les seves millors instantànies. Fotògrafs professionals, América Sánchez o Carlos Canal, com també aficionats a la fotografia, entre ells Máximo Pradera o Lorenzo Milà, exhibiran així les seves millors instantànies al costat de les de milers de madrilenys anònims. EPR.

• Literatura

Miquel Martí i Pol La diputada autonòmica d'Esquerra Unida Dolors Pérez va presentar una proposició no de llei a les Corts valencianes en la qual demana que la Cambra autonòmica manifesti el seu suport a la candidatura del poeta català Miquel Martí i Pol al premi Nobel de Literatura. A més a més, EU sol·licita que les Corts demanin al Consell Valencià de Cultura que estudiï la possibilitat de presentar la candidatura de Miquel Martí i Pol al guardó de l'Acadèmia sueca, i que instin la Conselleria de Cultura que, en el curs 2000-2001, es doni a conèixer l'obra poètica de l'autor, com també la seva candidatura al premi Nobel de Literatura a tots els centres educatius de la comunitat. EPR.

Ana María Matute L'escriptora i membre de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, Ana María Matute, serà l'encarregada d'obrir avui la 51a edició dels cursos d'estiu de la Universitat de Cadis (UCA) amb la lectura de la lliçó inaugural i la direcció d'un seminari, titulats ambdós Rafael Alberti y su tiempo. La lectura de la lliçó inaugural tindrà lloc en el saló d'actes de la citada facultat, devers les 21.00 hores. EPR.

• Història

Partit Comunista L'historiador Joan Estruch analitza en el seu llibre Història oculta del PCE les purgues i els assassinats de dissidents comesos pel partit durant la Guerra Civil i el franquisme i critica que dirigents de l'època com Santiago Carrillo i Gregorio López Raimundo no assumeixin públicament la seva intervenció en aquesta pàgina negra. Historia oculta del PCE, publicada per Ediciones Temas de Hoy, repassa alguns dels aspectes més desconeguts de la trajectòria del Partit Comunista Espanyol, des dels seus orígens el 1920 fins al 1989, data de la caiguda del mur de Berlín i de la descomposició de l'URSS. EFE.

• Art

Zurbarán La Conselleria de Cultura de la Junta d'Extremadura presentarà demà a París el quadre de Francisco de Zurbarán conegut com Crist Crucificat de Llerena, que ha estat sotmès a un llarg procés de restauració, segons va informar el butlletí ECO de la Conselleria de Cultura d'aquest mes de juliol. La pintura de Zurbarán serà presentada pel director general de Patrimoni Cultural, Francisco Pérez, a la Galeria Denise René, de la capital francesa, en el mateix lloc on es va exposar a partir d'aquell dia una col·lecció de pintura de l'artista extremeny Àngel Duarte dedicada a Zurbarán. EPR.

El nou Prado El secretari d'Estat de Cultura, Luis Alberto de Cuenca, afirmà ahir que les obres per executar l'ampliació del Museu del Prado dissenyada per l'arquitecte Rafael Moneo han de començar a caminar ja, perquè l'ideal seria que el nou Prado estigui llest per a l'any 2003. EFE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.