cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
16°

La millor música tradicional irlandesa de les mans de Dervish al Teatre Principal

La prestigiosa formació tornarà a actuar a Mallorca el proper dia 12 de juliol

El Teatre Principal tornarà a acollir el dia 12 de juliol la formació irlandesa Dervish. El públic mallorquí reviurà la gran actuació que es va fer a l'abril del 97 en un concert en què els músics gravaren en directe el seu quart disc Live in palma. Un doble àlbum que ha estat destacat pels crítics com una de les millors gravacions en directe de música tradicional del nostre temps.

Una gran diversitat de tons i climes diferents, que abracen des de les melodies instrumentals interpretades amb fluïdesa i intuïció fins a les cançons de preciosa medició; des de lletres encantadores sobre la vida i l'amor fins a melodies que inspiren el públic a aixecar-se de les seves butaques.

La formació original consistia en cinc músics del nord-est d'Irlanda que varen decidir ajuntar-se per gravar un àlbum basat en la música interpretada a Sligo. Durant els dos següents anys Dervish va anar agafant forma. La incorporació el 1991 de la cantant Cathy Jordan i la posterior substitució del violinista Martin McGinley per Shane McAleer varen donar a la banda una nova dimensió.

Actualment la formació està composta per Brian McDonagh, Liam Kelly, Tom Morrow, Shane Mitchell, Cathy Jordan, Séamus O'Dowd i Michael Holmes. En els seus concerts tots els elements es dibuixen al voltant de la magistral presència a l'escenari de Cathy Jordan. Les històries amb les quals introdueix les cançons, la interacció amb el públic arrosseguen la gent dins de la música d'una forma que molts pocs artistes poden aconseguir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.