nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Mínima incidència del denominat «virus de l'amor» en els ordinadors de les Illes

A tot Espanya es pensa que pot haver afectat un milió d'aparells informàtics

La incidència a Balears del denominat «Virus de l'amor» ha estat pràcticament inexistent. El director general de Noves Tecnologies, Carles Bona, explicà que si bé hi ha hagut alguns ordinadors del Govern que han rebut per correu electrònic el missatge, la precaució de la Conselleria d'Energia i Innovació Tecnològica per alertar que aquest no fos obert ha impedit qualsevol tipus d'incidència. El matí eren tan sols una dotzena els que havien registrat el missatge.

Tot i això, posà en relleu el fet que aquest podia haver arribat a través d'empreses de les Balears, obrint la possibilitat que més d'una s'hagi vist afectada.

Des de les patronals, tant Caeb com Pimem exposaren que no havien estat alertats per cap dels seus associats. De la mateixa manera, en els hospitals la situació general era de normalitat.

Pel que fa a la resta d'Espanya, el portaveu del Govern central, Pío Cabanillas, informà que l'única «gran afecció» a l'Administració esdevingué a la Secretaria d'Estat de Comerç, mentre que la resta dels centres es varen protegir del virus amb temps d'antelació.

El portaveu va atribuir la propagació del virus a la referida secretaria a les nombroses relacions internacionals que manté i a través de les quals «probablement s'infectà de manera prematura».

El Govern central pensa fer un seguiment constant de la situació fins que passi tot el perill. Quant a empreses, Madrid pensa que poden haver-se vist afectades més d'un centenar i que el nombre d'ordinadors en què ha penetrat el virus supera el milió.

Davant l'expansió del virus, diverses empreses de seguretat informàtica ja ofereixen vacunes contra l'«ILOVEYOU».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.