cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Un escenari alternatiu per fer les primeres passes artístiques amb les «incrustaccions»

Pruaga de Felanitx ha muntat al Gurugú un teatre obert a tothom que vulgui actuar

57296
Pruaga acondicià al Gurugú aquest teatre fet amb material reciclat.

Les primeres oportunitats sempre són difícils d'arribar. Hi ha persones que han nascut per ser artistes o que ho duen a la sang però que no troben un espai adient per desenvolupar el seu art, un escenari per fer-hi les primeres passes. Partint d'aquesta premissa, d'estar en marxa i del plaer de fer coses contínuament, el col·lectiu Pruaga de Felanitx acondicià l'edifici del Gurugú per fer-hi tota una mena d'activitats creatives. Han muntat un teatret en què cada diumenge es fa el que ells anomenen «incrustaccions» (Incrustar + acció) i en què qualsevol persona interessada pot pujar sobre l'escenari i fer el que vulgui: cantar, interpretar, ballar, i això davant un públic.

L'escenari està construït a base de material reciclat amb el qual volen demostrar que amb pocs doblers però sobretot amb molta d'il·lusió es pot estar al servei de l'art. «Quan vàrem muntar aquest espai el que volíem era que hi hagués alguna cosa viva i intensa. I aquest funciona perquè no hi ha cap tipus d'interessos. No cobram entrada i mantenim viu un local que és efímer, ja que l'Ajuntament el destinarà a biblioteca i, segons ens han dit, serà transformat a l'estiu. No tenim cap més tipus de subvencions», explicaven alguns dels membres de Pruaga. «Jugam amb l'espai, dos interruptors, un filferro, enginy, traça i moltes ganes de fer coses. Actualment hi ha molt pocs espais alternatius culturals», afegien.

El públic que els diumenges horabaixa assisteix a les representacions és molt divers i, segons comentaren, «sol ser menor de 17 anys. Al principi quan ho vàrem preparar la gent d'aquí sentia molta de curiositat per veure què era això. Ara bé, la gent és una mica reàcia a tot el que és nou. Nosaltres hem constatat que el públic ve més de fora que de Felanitx».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.