muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Agustín León Lara, gendre del mestre Rodrigo, actuarà anit al castell de Bellver

«Poder parlar de música amb ell era , sense dubte, tota una lliçó»

«Vaig tenir la sort de conviure amb el mestre Rodrigo durant molts d'anys. La seva influència musical va ser molt gran. A més totes les seves obres per a violí les vaig treballar amb ell. Així és que tenc la versió de l'autor. Parlar de música amb ell era sense dubte tota una lliçó. A més era una persona molt entranyable i afectuosa». Aquestes eren les paraules del músic Agustín León Ara, gendre del compositor recentment finit Joaquín Rodrigo. Avui, a les 22 hores, León actuarà amb l'Orquestra Simfònica de Balears «Ciutat de Palma» dins el Festival de Música del castell de Bellver.

León Ara interpretarà el Concert d'Estiu per a violí del mestre Rodrigo. «El concert estava programat des de feia molt de temps però ara, amb la trista desaparació, es convertirà en un homenatge pòstum al mestre Rodrigo. A més aquesta era una de les peces que a ell més li agradaven», explicava León. «El mestre Rodrigo abans de morir ja era un dels compositors espanyols més universals del nostre segle perquè totes les seves obres s'interpreten en tot el món. La seva filla Cecilia, que és editora, continuarà treballant per a la divulgació de les seves obres».

No serà el primer cop que Agustín León toqui amb l'Orquestra Simfònica. Ho va fer fa 20 anys sota la direcció de Julio Ribelles. També ha actuat a l'Auditòrium. Té una llarga i prestigiosa carrera. Va néixer a Santa Cruz de Tenerife i als 6 anys va començar els seus estudis musicals i ha obtingut nombrosos premis i reconeixements. Diversos compositors internacionals li han dedicat obres que ell mateix ha estrenat.

León Ara desenvolupa una intensa activitat com a mestre, a més de concertista internacional i ha contribuït a la difusió mundial de tota la música espanyola. Ha esta professor de violí dels conservatoris de Brussel·les i de Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.